Visa alla bilder
Visa film

Vespa Popolino 121cc — 1967

Klassisk scooter i ett bra skick som startar lätt och går fint.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En typisk universitetscykel."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15472
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Vespa Popolino?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En typisk universitetscykel."

Beskrivning

Det här är en ganska ovanlig variant av den massproducerade 125 Popolinon. Denna är 75 kilos varianten som togs fram för att passa 60-talets svenska viktgräns för 16-åringar. Just detta ex är förmodligen en av de få som finns kvar i ett ganska orört skick. Den har i stort överlevt med bara en omlackering från röd till blå tidigt i livet. Vespan är 4-växlad och fungerar utmärkt. Motorn har bra drag och den lättväxlad och naturligtvis mycket behaglig att åka på, det är ju en Vespa . Popolinon levereras nyservad och kopplingen är nybytt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1967-09-18 
 • Avläst mätarställning
  21603 km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och växellåda. Kopplingen är bytt. Nyservad. Godkänd besiktning 2017 av bilprovningen.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering i blått, originalkulören var röd. Det finns små skador i lacken och spår av brukande, se bilder.

 • Skick helhet:

  En Popolino i ett trevligt och bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-03-24
Ursprungsbesiktning: 1967-09-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1967-09-18
Senast godkända besiktning: 2017-07-28
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Bakgrunden till Vespa var att Piaggio var tvungna att lämna flygplanstillverkningen efter andra världskriget. Ny tillverkning behövde komma till som ersättning. Enrico Piaggio hade i ett tidigt skede sett behovet av ett billigt och enkelt fortskaffningsmedel i ett Europa under återuppbyggnad.

Den första Vespan, Vespa 98, kom ut på marknaden 1946. Den hade en motor på 98 kubik och hade en toppfart upp mot 60 km i timmen. Den var konstruerad av Corradino D’Ascanio på uppdrag av Enrico Piaggio. Den skulle vara enkel, sparsam och enkel att köra. D’Ascanio hade tidigare verkat som konsult angående skoterkonstruktion och tillverkning för Ferdinando Innocenti. En första prototyp hade tagits fram av Renzo Spolti och Vittorio Casini och fått smeknamnet Paperino. Vespan fick sitt namn på grund av sin form med en bredare bakre del. När Enrico Piaggio väl såg denna utropade han "Sembra una vespa!" Den ser ut som en Vespa!" som betyder geting.

Vespan började tillverkas 1946 då 2484 exemplar lämnade fabriken och 1948 tillverkades 19 822 stycken Vespor. Produktionen växte snabbt och inom några år såldes Vespa i 114 länder och tillverkning skedde i 13 länder. Piaggio tillverkade 1959 en specialmodell för Sverige. En 125'a som döptes till "Popolino", som just den här Vespan är. Färgen var ljusbeige. Man lättade den till 75 kg eftersom den då fick köras av 16-åringar.

1960 fick Popolino främre stötdämpare och röd lack.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning kan ske tidigast 2022-11-23.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG