Visa alla bilder
Visa film

SAAB 93 B De Luxe 3-cyl/2-takt — 1959

En mycket fin tidig SAAB i ett trevligt originalutförande.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin representant för modellen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
85 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14190
BORLÄNGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 93 B De Luxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin representant för modellen."

Beskrivning

Välgjorda gamla svetsningar i golv och stötdämparfästena bak. När man lyfter på mattorna så finns lite ytrost på kupégolven, se bilder. Fyra tidigare ägare. Bilen har funnits i Dalarna sedan åtminstone 1994. Nuvarande ägare har ägt bilen i 10 år. Fint originalutförande. Bilen har troligtvis aldrig haft radio monterad.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1959/1959 
  • Första registreringsdatum
    1959-01-01 
  • Avläst mätarställning
    54939 km 
  • Kw / hk
    28 / 38 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Textil 
  • Färg
    Grå 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen går bra i motor och transmission. Den har startproblem eftersom kontaktorn har givit upp. Den startar om man skjuter eller bogserar igång den och går sedan bra. Bilen går tyst och fint.

  • Skick interiör:

    Förarsätet är lite sprucket i en söm samt saknar en knapp, se bilder. I övrigt är inredningen i ett bra bruksskick.

  • Skick exteriör:

    Äldre omlackering som behöver en polering. Några repor och en skada runt höger bakljus samt skada under 93 emblem på bakluckan, se bilder.
    Gamla välgjorda svetsningar i golvet och stötdämparfästena i bak.

  • Skick helhet:

    En bil i ett mycket bra nästan (startproblem) körklart bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-05-12
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-05-17
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

93 var Saabs andra modell och presenterades i slutet av 1955. Jämfört med föregångaren 92 hade den bland annat ny längsmonterad trecylindrig tvåtaktsmotor, bekvämare stolar och tolv volts elsystem. Till skillnad mot Saab 92 fick den också betydligt bättre hjulupphängning med skruvfjädrar och stel bakaxel.
I september 1957 kom 93B som hade hel framruta och riktiga blinkers. Nu blandade dessutom tanken själv bensin och olja. Som tillbehör tidigare samma år kom också den kluriga Saxomatkopplingen som gjorde att man inte behövde frikoppla med foten. En tysk uppfinning som nyttjades i flera andra europeiska bilar.
1958 kom sportmodellen Granturismo 750 med sportmotor och samtidigt fick de övriga bilarna en del uppdateringar som vindrutespolare och utvändig backspegel. I februari 1960 ersattes Saab 93 av 96.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Borlänge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG