Visa alla bilder

Kawasaki 750 H2 Mach IV — 1974

Svensksåld 750 Mach IV som stått på undantag i flera år. Låga mil och få ägare och i ett närmast orört originalskick.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett sunt renoveringsobjekt av en legendarisk modell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
122 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15422
VÅMHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Kawasaki 750 H2 Mach IV?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Ett sunt renoveringsobjekt av en legendarisk modell."

Beskrivning

Det här var en av den tidens snabbaste motorcyklar. Med Kawasakis nyutvecklade 750cc trecylindriga tvåtaktsmotor på 75 hästkrafter kunde den komma upp i 190km/h och körde 0-100 snabbare än någon annan.

Den här Mach IV såldes ny i Falun våren 1975 och kördes inte många säsonger med innan den ställdes undan 1983. Sista besiktning skedde i Falun maj 1983. Sedan dess har den stått undanställd i ett garage och tagits fram igen först nu. Ett i princip orört renoveringsobjekt med låga mil som är komplett. Original verktyg samt backspeglar finns och följer med

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1975-05-23 
 • Avläst mätarställning
  15403 km  
 • Kw / hk
  54 / 73 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej startad sedan någon gång på nittiotalet - extra motorblock medföljer, detta bör också ses som renoveringsobjekt. Bränslekran är trasig.

 • Skick exteriör:

  Komplett motorcykel där allmänna skicket skvallrar om att den inte körts speciellt mycket. Sadel mycket fin likaså handtagen och fotpinnarnas gummi. Tidens tand har gnagt en del på fyrtio år. Det finns nån liten buckla i tanken där även lacken flagnat en del, några rostblåsor finns och tanken bör nog ses över grundligt inuti. Skrapmärke syns på lyktsarg fram samt höger avgasrör och en del porer har uppstått i blanka delar.

 • Skick helhet:

  Hel och komplett motorcykel som stått en längre tid. Ett mycket bra renoveringsobjekt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1983-06-09
Ursprungsbesiktning: 1974-12-13 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1975-05-23
Senast godkända besiktning: 1983-05-27
Besiktigad tom: 1985-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Våmhus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG