Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ 6 4,0 (X300) — 1996

Klassisk jaguarmodell med bästa motorn, i ovanligt fint och välvårdat originalskick

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Allt fungerar enligt vår bedömning som det skall. Körklar bil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
38 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15308
KOPPOM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar XJ 6?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Allt fungerar enligt vår bedömning som det skall. Körklar bil."

Beskrivning

En modern klassiker som vårdats väl och mest körts långsträckor. Bilen är i ett bättre skick än normalt för ålder och miltal. Den kom till Sverige år från Tyskland år 2000 och har haft 2 brukare fram till 2022. Nuvarande ägare är bilentusiast, men saknar plats för bilen. Alla besiktningsprotokoll sedan år 2000 finns sparade. Original instruktionsbok på tyska och svenska medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  2000-04-05 
 • Avläst mätarställning
  292180 km 
 • Kw / hk
  177 / 241 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Mörkgön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med AJ16 motorn. En rak sexcylindrig motor på 4,0 liter med 4 ventiler per cylinder och uppgiven effekt på 241hk, samt 4-stegad automatlåda. Går fint i motor och låda. Utrustad med taklucka och air-condition. Allt fungerar som det ska. Nytt startbatteri monterat 2021.

 • Skick interiör:

  Mycket vacker och välvårdad skinninredning. Fin instrumentbräda och dörrsidor som har inlägg med lackerad träpanel. Inredningen är bättre skick än normalt. Enda spåren av brukande är lite slitage på förarstolens ryggstöd och att innertygstaket hänger lite i bakre kanten. Se bilderna. Bilstereo av dåtidens högsta standard, utrustad med såväl kassettbandspelare som CD-växlare. Originalmonterad biltelefon och eftermonterad GPS. Klanderfritt bagageutrymme.

 • Skick exteriör:

  Originallackering i bra skick. Finns lite stenskott i fronten, något dörruppslag samt en blåsa på taket bredvid takluckan. Vänster hundben bak har några blåsor. Fina blanklister. En dörrlist är dock osnyggt fastskruvad. Se bilderna. Bilen är i bättre skick än normalt sett till miltal och ålder.
  Utrustad med fina 19 tum eftermarknadsfälgar. Original 16 tum aluminiumfälgar med friktionsdäck medföljer. Se separat bild.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-10-20
Ursprungsbesiktning: 2000-04-05 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-04-12
Senast godkända besiktning: 2022-08-03
Besiktigad tom: 2023-10-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud:
Antal ägare:

Fakta om modellen

Jaguar XJ X300 är en vidareutveckling av XJ40. X300 fick uppdaterade köregenskaper och känns mer modern än sin föregångare främst i styrningen, bromsar och motorkaraktär. Bilen designades av Geoff Lawson och den presenterades på Paris Motor Show 1994.
Från juli månad 1994 och fram till juni 1997 tillverkades 92038 exemplar av X300. Bilen sattes samman i Jaguars fabrik i Coventry, England.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Koppom

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG