Visa alla bilder
Visa film

Isuzu Bellett 1500 — 1966

En tidig Isuzu för den europeiska marknaden som är i ett mycket bra och tilltalande skick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En mycket ovanlig överlevare från en tid Japan då kopierade allt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
33 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15405
NORRTÄLJE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Isuzu Bellett 1500?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En mycket ovanlig överlevare från en tid Japan då kopierade allt."

Beskrivning

En bil som tillverkades då Japan kopierade det mesta, men främst europeiska bilar. Man känner igen detaljer och lösningar från dessa. Man kopierade även rostbenägenheten från de brittiska öarna men just denna Isuzu har överlevt som ett undantag. Den är i ett förvånansvärt gott skick. Så vitt jag kan se så är bilen i ett bra originalskick och fungerar och går som den ska. Nuvarande ägare har ägt bilen i drygt två år och han har kört bilen ett hundratal mil under sommaren. Bromssystem har setts över och slangar har bytts. Bilen är besiktigad och körklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-08-05 
 • Avläst mätarställning
  93255 km 
 • Kw / hk
  52 / 71 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fungerar bra i motor och drivlina. Godkänd vid besiktning av bilprovningen 2022.

 • Skick interiör:

  Bilen har en fin interiör i ett bra bruksskick. Liten skada i tyget på förarstolens överkant av ryggstöd, se bild.

 • Skick exteriör:

  Lacken har nyansskillnader. Förmodligen delvis omlackerad. Det finns spår av brukande som små kantslag, bucklor och lackbättringar, se bilder. Bilen har klarat sig bra från allvarligare rostangrepp.

 • Skick helhet:

  En av få Isuzu Ballet 1500 som fortfarande existerar i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-10-09
Ursprungsbesiktning: 1966-08-05 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-08-05
Senast godkända besiktning: 2022-02-10
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Isuzu Bellett är en personbil som tillverkades mellan 1963 och 1973. Bilen presenterades 1963 som ersättare till brittiska Hillman Minx som företaget tillverkat på licens sedan början av 1950-talet. Bellett fanns som sedan och kombi men även som pickup.

Isuzu Bellett var den första japanska bilmodell som importerades till Sverige. 1964 tillkom Bellett GT med coupékaross och starkare motor. Denna var utrustad med dubbla förgasare.

Från hösten 1969 såldes även Bellett GT-R, en sportigare modell där motorn med dubbla överliggande kamaxlar hämtats från Isuzu 117 Coupé. Modellen byggdes i ca 1 400 exemplar och blev framgångsrik inom motorsport.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Norrtälje

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG