Visa alla bilder

Chrysler Crown Imperial Limousine Hemi V8 — 1953

Pampig ovanlig direktionsamerikan från det automobilpositiva femtiotalet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Intressant och ovanlig modell i ett användarvänligt och fint fungerande skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
180 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15425
LÖDDEKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chrysler Crown Imperial Limousine?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Intressant och ovanlig modell i ett användarvänligt och fint fungerande skick."

Beskrivning

Den importerades till Sverige från USA 2007 och registrerades här i april 2008. Första ägaren i Sverige var från Mariestad i Västergötland, sedan hamnade den långt upp i Luleå för att återigen hitta ner till södra delen av landet till en bilsamlare i Löddeköpinge, och sedan i samma by till nuvarande ägare. Han upptäckte i sin tur att den inte riktigt föll honom i smaken som han trodde att den skulle göra. Det är egentligen en cabriolet han letar efter, och det har han hittat nu , en Cadillac från 1961, samma årsmodell som han själv. En Chrysler Imperial Crown en mäktig och cool jänkare, men ägaren känner ändå att den gör sig bättre hos någon annan entusiast, och framför allt, den har inget fällbart tak.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  2008-04-25 
 • Avläst mätarställning
  52 910 miles 
 • Kw / hk
  134 / 182 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Tyg/vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg och tyst motor med en slags automatlåda och en koppling som används vid skiftning till lådans olika lägen. Lite ovanligt, men funktionellt.

 • Skick interiör:

  Fin och fräsch inredning med direktionsvagnsdetaljer som markerar baksätets värdighet. Till exempel öppningsbar ruta som delar av fram- och baksäte, fällbara bord på mellanväggen och mjuka fotkuddar. Helt och rent innertak och en vacker instrumentpanel med sköna typiska detaljer från bilens femtiotal.

 • Skick exteriör:

  Presentabel, snygg och diskret svart lack, men på några ställen kan man i direkt ljus skönja små sprutspackelprickar. Det stör inte helheten, men vid en noggrann inspektion syns de, förstås. Whitewalldäck fram med motsvarande lösa vita däcksidor bak. Dessa ger ifrån sig lustiga ljud som som skulle användas som ljudeffekt i en tecknad film. Ett byte av däcken bak till likadana som framdäcken är ett gott råd, alternativt avlägsna de två vita låtsasränderna.

 • Skick helhet:

  Tungt och fint helhetsintryck i flera bemärkelser. Det här är en både diskret och ovanlig direktionsmodell i snyggt och representativt skick. Men först måste alltså de för bilen ovärdigt knirrande lösa vita däcksidorna elimineras. Och det är som sagt lätt gjort.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-08-07
Ursprungsbesiktning: 2008-03-25 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-04-25 (530101)
Senast godkända besiktning: 2019-08-22
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Löddeköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG