Visa alla bilder

Audi 100 Coupé S 1.9 — 1975

Audi 100 S Coupé är idag en mycket sällsynt och eftertraktad bil. Denna är såld ny I Sverige och är i behov av renovering.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är helt komplett och rullar lätt. Sista/senaste besiktningen gjordes 1992, och den har sedan dess stått uppställd i en lada. Bilen kräver en helrenovering."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
77 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15484
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Audi 100 Coupé S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är helt komplett och rullar lätt. Sista/senaste besiktningen gjordes 1992, och den har sedan dess stått uppställd i en lada. Bilen kräver en helrenovering."

Beskrivning

Den nuvarande ägare köpte bilen av en peson i Varberg 1998, och transporterade den direkt ladugården med avsikten att själv renovera den i framtiden.
Efter mer än 20 år så känner ägaren nu att det är dags att sälja detta renoveringsprojekt vidare till en annan entusiast.
Dessa bilar är idag extremt sällsynta, och fina exemplar säljs i Europa för 20 000 euro och uppåt. Den kan dessutom bli ett roligt vinterprojekt för någon entusiast Audi-fantast.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1974-12-12 
 • Avläst mätarställning
  29458 
 • Kw / hk
  82 / 111 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt som skall vara i motorrummet finns. Växellådan går att växla men det verkar som om motorn går trögt. Då den inte har körts på så länge, behövs en genomgång. Bilen rullar dock lätt och den har bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är tillverkad i grön textil som dock har vissa skador. interiören är ändå i hyfsat skick med tanke på dess ålder och att bilen har förvarats i en lada under många år. Inredningen kräver en renovering.

 • Skick exteriör:

  Bilen har ursprungligen varit orange och har någon gång målats om till svart. Bilen har idag diverse rostskador, blåsor och en dålig lack (se bilder).

 • Skick helhet:

  Då dessa bilar idag är väldigt svåra att överhuvudtaget få tag på, så kan denna bilen ändå vara ett fantastiskt objekt att börja renovera för någon entusiast. Bilen är komplett men behöver en helrenovering.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1995-04-30
Ursprungsbesiktning: 1974-10-09 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1974-12-12
Senast godkända besiktning: 1991-09-02
Besiktigad tom: 1992-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

100S coupé var ett sportigt additiv till den präktiga men inte fullt så upphetsande Stor-Audin 100 som hade haft premiär 1968. Coupén kom hösten 1970 och fick även en lite större motor, 1,9 liter och 115 hästar, än den vanliga familjebilen. Att basera den på den det större C1-chassiet gav mer spelrum för att få snygga linjer och resultatet blev påtagligt elegant. Trots hög klass på formgivningen lirade Audi långt från de högre divisionerna på den här tiden och den vackra coupéen blev inte någon större saluframgång, 30687 stycken tillverkades av denna modell, i jämförelse med närmare 800 000 av den vanliga Audi 100 av första generationen fram till 1976.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-11-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG