Visa alla bilder

Willys Jeep CJ3A — 1951

Willys Jeep med få ägare, kul terrängbil med originalmotor. 4-hjulsdrift med diff samt lågväxel för terrängkörning. Går fint och originaldelar medföljer.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Fin Jeep med dokumentation och få ägare, renoverades på 80-talet och är fortfarande i mycket bra fullt fungerande skick. Vissa detaljer ej original men original hjul o säten medföljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
86 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13581
LJUNGKILE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 110 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Fin Jeep med dokumentation och få ägare, renoverades på 80-talet och är fortfarande i mycket bra fullt fungerande skick. Vissa detaljer ej original men original hjul o säten medföljer."

Beskrivning

Denna Willys registrerades 17 okt 1951 i Sverige. Köptes 1959 av ingenjören Otto Svanbom i Gävle. Den har haft 6 ägare totalt och har logg för underhåll som finns skriven av tidigare ägare. Det följer med verkstadshandbok i original och reservdelskatalog från 1951. Nuvarande ägare har endast behövt byta kylaren som även den är original från USA. Bilen är renoverad av förra ägaren till dagens skick och utseende i californiablå kulör med vita fälgar och terrängdäck, störtbågar, elektriskt wirespel och extraljusramp
Alla originaldelar finns med som; däck på fälg, säten, kapell (trasigt) med dörrar kommer med bilen som det gjorde från dess förgående ägare. (Köparen kan återställa till original i militärgrönt relativt enkelt.) Denna Willys är använd sparsamt på sommartid och vid några älgjakter. Jeepen har annars stått i varmgarage. Säljaren har haft bilen sedan 2015 och den är sparsamt körd. Familjen har haft mycket glädje med denna Willys Jeep som nu får lämna plats för nästa samlarbil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  1988-02-26 
 • Avläst mätarställning
  53 318 km 
 • Regnr
  NFR918 
 • Chassinummer
  451GB130259 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i både motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Normalt slitage med lite repor i baksätet och ytrost.

 • Skick exteriör:

  Normalt bruksskick. En liten lackrepa finns på vänster bakskärm. (Se bild)

 • Skick helhet:

  Skicket är ett fint bruksskick. Välvårdad och förvarad i varmgarage. En lackrepa vänster bak och lite ytrost på lastplatsen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-18
Ursprungsbesiktning: 1988-02-26 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-03-08
Senast godkända besiktning: 2017-05-29
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Willys Jeep CJ-3A: 1949-1953 har några förbättringar i form av en vindruta i ett stycke och en mer robust bakaxel jämfört med CJ-2A. 2,2-litersmotorn behölls från fg modell.
CJ-3A:n är en uppföljare av den tidigare CJ-2A som var världens första civila Jeep-modell någonsin - och namnet CJ står för "civilian Jeep). En uppdatering av den militära varianten med bland annat baklucka och sidomonterat reservhjul, större strålkastare och externt tanklock som den militära varianten saknade. Motorn i CJ-2A var en 2,2-liters rak fyrcylindrig med T-90A växellåda och Spicer 18 fördelningslåda, samt Dana 25 och Dana 23-2 som fram- och bakaxel. CJ-2A tillverkades i fyra år fram till 1949, men många av komponenterna den baserades på kom att leva betydligt längre än så i framtida Jeep-modeller.
Willys Jeep är verkligen ett fordon som är kul att köra och väcker uppmärksamhet vart du kommer oavsett om det är på stränder, gator, vägar eller terräng.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG