Visa alla bilder
Visa film

Volvo T25 4-cyl (T15) — 1953

Renoverad T25:a i bästa skick för samlare. Fin att köra med bensinmotor.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevligt renoverad och fungerar mycket bra. Behöver endast ett nytt batteri för att bli körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
25 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13550
SKRUV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
20 - 30 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Trevligt renoverad och fungerar mycket bra. Behöver endast ett nytt batteri för att bli körklar."

Beskrivning

Traktor museét i Skruv startades av Boije Håkansson som under många år samlade på sig och renoverade sina traktorer till ett fint originalskick. De flesta traktorer har har brukats i Småland och Blekinge. Nu efter hans bortgång har de anhöriga beslutat sig för att sälja av samlingen och låta några andra entusiaster ta hand om Boijes ögonstenar.

Köpt i Skruv. Renoverad till originalskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1953/1953 
 • Första registreringsdatum
  1953-01-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  AXY471 
 • Chassinummer
  11748 
 • Kw / hk
  22 / 30 
 • Drivmedel
  Bensin  
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och startar lätt när den får ett nytt batteri.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Välrenoverad till originalutförande. Fina bakdäck och framdäck i sämre skick med torrsprickor.

 • Skick helhet:

  Välrenoverad. Går fint och startar lätt.

Fakta om modellen

Volvo T 24 / T 25 är en traktor från Volvo. T 24 hade motor för fotogen, T 25 för bensin. I övrigt är de lika. Traktorn tillverkades mellan 1953 och 1959, och var en vidareutveckling av Volvo T 22-23. T24 tillverkades i ett antal av 9825 exemplar och T25 i 6 445 exemplar.

Under åren 1953-55 tillverkades den i grönmålat BM-utförande med Austinmotor med modellbeteckningarna 200 Teddy i bensinutförande och 210 Teddy i fotogenutförande i 2 400 exemplar, dessa hade väsentligen samma specifikationer som T24/T25. Mellan 1955 och 1959 tillverkades BM 24/BM25 i 962 exemplar, dessa var grönmålade, men i övrigt helt identiska med Volvo T24/T25. Samtliga dessa modeller är dessutom i tillämpliga delar identiska med dieseldrivna BM 230 Victor.

Motor: T24: Volvo CF 22 (fotogen), T25: Volvo CB 22 (bensin)
Motoreffekt: 26,5 / 31 hk, 2 000 r/min
Transmission/hastighet: 5 fram, maxfart 26,0 km/h, 1 back, maxfart 5,2 km/h
Bränsletank: 45 + 4 L (den mindre tanken används för bensin på T24 och som reservtank på T25)
Kylsystem: 11 l
Vikt: 1 570 kg
Hjulbas: 1 770 mm
Längd: 2 750 mm
Bredd: 1 650 mm

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skruv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG