Visa alla bilder
Visa film

Volvo T22 4 cyl (T10) — 1950

Renoverad till fint originalskick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bra renoverad traktor som fungerar väl och behöver bara ett nytt batteri för att vara körbar. Är oregistrerad så man bör ansöka om ny registrering om den ska användas på väg."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
16 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13545
SKRUV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
25 - 35 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Bra renoverad traktor som fungerar väl och behöver bara ett nytt batteri för att vara körbar. Är oregistrerad så man bör ansöka om ny registrering om den ska användas på väg."

Beskrivning

Traktor museét i Skruv startades av Boije Håkansson som under många år samlade på sig och renoverade sina traktorer till ett fint originalskick. De flesta traktorer har har brukats i Småland och Blekinge. Nu efter hans bortgång har de anhöriga beslutat sig för att sälja av samlingen och låta några andra entusiaster ta hand om Boijes ögonstenar.
Renoverad till originalskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  Oreg 
 • Chassinummer
  7804 
 • Kw / hk
  18 / 23 
 • Drivmedel
  Fotogen 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, renoverad och översedd, behöver bara ett nytt batteri.

 • Skick exteriör:

  Snyggt lackerad och renoverad med originaldekaler. Vettiga däck både fram och bak.

 • Skick helhet:

  Går bra & snyggt lackerad och renoverad.

Fakta om modellen

Volvo T 22 / T 23 är en traktor från Volvo som tillverkades 1948 till 1952 och som vidareutvecklades från Volvo T 21. De tillverkades i 9 469 exemplar (T22), respektive 556 exemplar (T23). Dessa modeller hade jämfört med föregångaren bland annat bättre bromsar och större hjul. T 22 hade motor för fotogen, T 23 för bensin. I övrigt är de lika.
Kraftuttag och trepunktslyft var extrautrustning.

Motor: T22: C4F (fotogen), T23: C4B (bensin)
Motoreffekt: 22,5 / 28,5 hk, 1 800 r/min
Transmission/hastighet: 5 fram, maxfart 21,0 km/h, 1 back, maxfart 4,2 km/h
Bränsletank: 45 + 4 L (den mindre tanken används för bensin på T22 och som reservtank på T23)
Kylsystem: 11 L
Vikt: 1 570 kg
Hjulbas: 1 700 mm
Längd: 2 510 mm
Bredd: 1 670 mm

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skruv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG