Visa alla bilder
Visa film

Volvo BM 600 3-cyl (T16) — 1968

Välrenoverad 600 som går fint. Väcker ha-begär.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Rejäl traktor som har renoverats bra, behöver nytt batteri och nya bränsleledningar då den stått still flera år.."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13551
SKRUV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Rejäl traktor som har renoverats bra, behöver nytt batteri och nya bränsleledningar då den stått still flera år.."

Beskrivning

Traktor museét i Skruv startades av Boije Håkansson som under många år samlade på sig och renoverade sina traktorer till ett fint originalskick. De flesta traktorer har har brukats i Småland och Blekinge. Nu efter hans bortgång har de anhöriga beslutat sig för att sälja av samlingen och låta några andra entusiaster ta hand om Boijes ögonstenar.

Köpt i Åkerby utanför Skruv. Renoverad till originalskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-08-20 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  EUY495 
 • Chassinummer
  4828 
 • Kw / hk
  49 / 67 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra och fungerar som förväntat, lite bränsleläckage vid några anslutningar behöver bytas bränsleledning. Nytt batteri även på denna traktor erfordras.

 • Skick exteriör:

  Snyggt genomförd renovering i originalutförande, några bucklor på motorhuven. Orenoverad hytt med rutor medföljer i auktionen. Nästan nya däck bak och halvslitna fram.

 • Skick helhet:

  Går fint. Väcker ha-begär.

Fakta om modellen

Bolinder-Munktell BM 600 var en traktor som tillverkades av Bolinder-Munktell mellan 1967 och 1970 i ca 13 000 exemplar och var en vidareutveckling av BM Volvo T 350 Boxer. Den hade en trecylindrig dieselmotor med maxeffekten 62 hästkrafter. Växellådan hade fem växlar framåt och en bakåt, samt en tvåstegad hög-lågväxellåda, således 10 växlar framåt och två bakåt.
Tillverkningsår: 1967-1970
Motor: BM 1113A, 3-cylindrig dieselmotor
Motoreffekt: 62 hk vid 1950 r/min
Transmission/hastighet: 10 fram, maxfart 30,0 km/h, 2 back, maxfart 7,4 km/h
Hydraulsystem: Terra-Trol
Bränsletank: 65 L
Kylsystem: 14 L
Vikt: 3050 kg
Längd: 3 520 mm
Bredd: 1 810 mm

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skruv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG