Visa alla bilder
Visa film

Volvo 240 GL — 1984

En 240 i sin renaste form. Pedantskött, extra innerskärmar, extra tectyl och hålrumsbehandlad sedan ny. Sista året med "flathood". Bästa hobbybilsskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Njut av bilderna. Bilen är riktigt fin och går bra. Endast bakre dörrar och bakskärmar omlackade. Ingen rost. Fin inredning och bra motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
32 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13820
BOHUS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
35 - 50 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Njut av bilderna. Bilen är riktigt fin och går bra. Endast bakre dörrar och bakskärmar omlackade. Ingen rost. Fin inredning och bra motor och växellåda."

Beskrivning

Denna bil gick i Skåne sina första 22 år, och stod i garage på nätterna. Detta tillsammans med extra Tectyl-behandling och Lokari-innerskärmar i plast har gjort att bilens kaross hållit sig i bästa skick. Men allt annat är också tip-top. Inredning, klädsel, innertak, bagagerum, motorrum, underrede, allt ser ut och känns som bilen gått 5.000mil. Efter åren i Skåne så har bilen varit finbil hos Volvoentusister i Vårgårda och Alingsås. Utrustad med Volvos originalradio, vackra Corona-turbinfälgarna (i toppskick) och Boschs största fyrkanst-extraljus, (vilka passar fint i form med bilen och lampor i övrigt), allt sedan bilen var ny tror vi.
Tillfälle att köpa en jättesnygg helt original-oskruvad 244:a som också går så bekvämt att man kan köra den som var-dags-bil på sommarhalvåret, och njuta av alla "tummen upp" och glada tillrop varje dag. Och på sommarens bilträffar (om de kommer igång) så blir man omsvärmad av folk som säger oj, då så fina 240 med platt motorhuv är sällsynt idag.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  208832 km 
 • Regnr
  LSA565 
 • Chassinummer
  244411E0010963 
 • Kw / hk
  77 / 106 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Velour 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra drag i motorn. Låter bra, inga vibrationer när man kör. Lätt att växla. Bra bromsar. Nybesiktigad på bilprovningen.

 • Skick interiör:

  Allt i toppskick. Inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lack. inga skador eller stenskott och repor finns. Bakre dörrar och skärmar omlackade. Bra gjort men liten svag nyansskillnad.

 • Skick helhet:

  Man blir förvånad när man ser att bilen gått 20.000mil. Ser ut som max 6.000mil och dessa bilar är kända för att gå i 100.000mil, så den är bara i sin ungdom, tekniskt och utseendemässigt sett. Bra exemplar att satsa på känns det som.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-03-31
Ursprungsbesiktning: 1984-01-05 (typbes) (Ombes:20140807)
Datum i trafik första gången: 1984-01-23
Senast godkända besiktning: 2021-03-04
Besiktigad tom:- 2023-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare:7 

Fakta om modellen

Volvos mest populära bil genom tiderna, idag kultförklarad. Modell 240 kom år 1975 och tillverkades till 1993. Året 1981 kom detta karossutförande med smalare stötfångare och stora strålkastare. 1985 kom en rundare form på huv och baklucka samt plastlister nertill runtom. Därför anser många 240-anhängare att just modell-utförandet mellan 1981 till 1985 är det snyggaste, platt huv, inga påklistrade plastdelar osv.... Vi nog är benägna att hålla med när vi ser denna bil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bohus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG