Visa alla bilder

Volvo 144 GL B20E/124hk — 1972

En 144 Grand Luxe i absolut toppskick - Sveriges finaste?

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Renoverad av Volvoexpert åren 2010-2014 till utställningskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
195 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13801
LJUNGSKILE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Renoverad av Volvoexpert åren 2010-2014 till utställningskick."

Beskrivning

Bilen köptes 2009 av en utvecklingschef och testförare på Volvo, vid namn Börje Thor. Då hade den bara gått 16700 mil - Norrlandskörd.
Den var i fint skick innan men det sparades inte på någonting vid påföljande renovering. Bilen kan idag närmast beskrivas som nyskick både invändigt och utvändigt. Hastighetsmätaren nollades vid renoveringen och har sedan dess bara gått 474 mil.

Utrustad med extraljus, A/C och overdrive, bilen har från början haft automatlåda.
Just nu rullar den på ATS-fälgar men original fälgar med snobbringar medföljer.

Volvo 144GL - Grand Luxe var den finaste 140-modellen som med all utsrustning inte låg 164 långt efter. Idag en av de mest eftertraktade Volvomodellerna från tiden, och det här är nog den finaste av dom.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-07-28 
 • Avläst mätarställning
  4800 km 
 • Kw / hk
  91 / 124 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Som ny.

 • Skick interiör:

  Toppskick

 • Skick exteriör:

  Toppskick

 • Skick helhet:

  I det närmaste nyskick. Det känns som det är 1972 och du har just hämtat din nya fina 144GL

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2009-04-14
Ursprungsbesiktning: 1972-07-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1972-07-28
Senast godkända besiktning: 2021-04-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 11

Fakta om modellen

Vad som gör just 144GL så speciell är för att den är sällsynt här. Den togs fram främst för USA-marknaden där man hade högre krav på utrustning och komfort - med Grand Luxepaketet fick man det.
Skinnklädsel, A/C, automatlåda och insprutningsmotor - B20E på 124 hästkrafter.

Därför fick de flesta av dom resa till Amerika och de som stannade kvar hemma är idag mycket eftertraktade. Grand Luxe fanns som både två och fyrdörrarsmodell mellan åren 1971 och 1974.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Ljungskile

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG