Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1300 — 1966

Norrlandsbil med endast tre brukare. Undanställd 1997, framtagen igen våren 2019 och servad och genomgången. Orenoverat och ovanligt fint skick, bara körd 16.000 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Äldre omlackering i originalkulör, hel och fräsch bil med endast några små lackbättringar. Mindre snygga backspeglar på en i övrigt ovanligt fin och rostfri bil. Går fint i motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
68 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13360
CHARLOTTENBERG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Äldre omlackering i originalkulör, hel och fräsch bil med endast några små lackbättringar. Mindre snygga backspeglar på en i övrigt ovanligt fin och rostfri bil. Går fint i motor och växellåda."

Beskrivning

Första ägaren hade bilen från 1966 till 1986. Hon var stolt över sin bil så hos satte en graverad guldskylt med sitt namn (Ulrika Bystedt, Skellefteå) mitt på instrumentbrädan (se bild). Hon körde bilen i 20 år, mest lokalt i Skellefteå och förvarade den i garage. Efter det den ägts av två familjemedlemmar bl.a. en broder i Västerås, innan den ställdes undan i garaget i Skellefteå hösten 1997. Bilen togs fram igen 2018 och överläts till en VW-samlare i värmländska Åmotfors, som gjorde stor service och bytte fälgar (Porsche 356-utförande) och däck mm innan den kördes till Bilprovningen våren 2019 och blev godkänd för alltid. Samtidigt togs den i trafik och har körts två somrar utan några problem. 2019 hann den också med en semestertur i Norge. Den går mycket fint. Motorn, en 1300 på 40 Hkr, som kom detta år drar starkt även på låga varv och växlarna klickar i fint. Mycket trevlig bil att köra.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1966-03-02 
 • Avläst mätarställning
  60086 km 
 • Regnr
  BAO744 
 • Chassinummer
  116414674 
 • Kw / hk
  30 / 40 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin och pigg motor. Växlar lätt och bromsarna är renoverade (på VW-verkstad, Högdahls i Koppom) - komplett med nya cylindrar, backar och slangar. Värmen fungerar. Tanken rengjord, förgasaren likaså, ny bränslepump och nya slangar. Nyservad.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. Helt original, se bilder, fina mattor, dörrsidor, innertak och sätesklädsel. endast lite slitet på förarstolen vilket motsvarar 16000 mil om man är försiktig.

 • Skick exteriör:

  Omlackerad på 1990-talet, bra gjort, men tyvärr har man lackat över en gummilist på bakluckan (lätt att åtgärda). Lacken är mycket blank och fin utom just bakluckan, den behöver en polering för att bli lika fin som resten av bilen (se bild). Det finns en lackbättring på höger bakskärm-kant, se bild. Inga rostkador då den gått i gynnsamt klimat och varit bra rostskyddsbehandlad samt stått i garage.

  Bilen uppdaterad med tidtypiska 80-tals backspeglar. Lätt att återställa.

 • Skick helhet:

  En körklar bubbla med bra historik och rätt årsmodell för att köra med på sommaren. Mycket bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2019-06-24
Ursprungsbesiktning: 1966-03-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1966-03-02
Senast godkända besiktning: 2019-06-26
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

1966 är en eftertraktad årsmodell i Bubbla-kretsar. Det är första året med den nya fina 1300-motorn på 40 Hkr och den nya svarta ratten och svarta knappar mm. Likaså lite större sidorutor och mer bekväma säten. Det är samtidigt sista året med det gamla utseendet med smala kofångare och äldre lampor fram och bak och gamla bakluckan. Året efter kom stående framlampor, ny form på bakluckan och på hösten de tjocka kantiga stöfångarna och större baklampor. Allt detta gör 66:orna heta, då det helt enkelt är en bra årsmodell.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Charlottenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG