Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 1 Bubbla 1200 — 1962

Genuin känsla i vad som förefaller vara en orörd originalbil. Opolerad och matt lack understryker den känslan, ägaren har valt att låta det vara så.

Peter Sundfeldt
Värderingsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Export
Skicka meddelande

"Riktigt trevligt originalexemplar med en ärlig uppsyn och attityd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
16 JUNI 22:15
35 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13568
SÄVSJÖ
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 36 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
5517
12 JUNI 20:38
35 500 SEK
3632
12 JUNI 20:02
32 500 SEK
5093
11 JUNI 21:35
30 000 SEK
1882
11 JUNI 17:20
20 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Värderingsman väst
Skicka meddelande
Shaun Major
Värderingsman väst / Export
Skicka meddelande

"Riktigt trevligt originalexemplar med en ärlig uppsyn och attityd."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Sverige till en kapten inom marinen. Han använde den som den folkliga bil den var och det finns en liten dekal med Grossglockner på ena sidorutan bak. Man kan ana en spännande resa på kontinenten med en klättring på serpentinvägar upp till passet. Få ägare, den nuvarande har haft bilen i drygt 20 år. Han behöver minska lite på sin samling som innehåller fler finingar från bland annat Wolfsburg och Stuttgart.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  30 816 km 
 • Regnr
  DND465 
 • Chassinummer
  4783048 
 • Kw / hk
  25 / 34 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Frisk och stark motor, lättväxlad låda och en sammansatt känsla i chassit. Den här bilen kan inte ha rullat mer än vad mätaren säger + 10 000 mil.

 • Skick interiör:

  Skumgummitorkad överdragsklädsel med en fin originalklädsel under. Med överdragsklädseln demonterad lyfter hela interiören, resten är i ett väldigt trevligt orört skick.

 • Skick exteriör:

  Opolerad, lite oxiderad och med några små märken från ett snart sextioårigt liv. Originalkulören Golfblau L390 kan lätt poleras upp till en skinande blank lack, men den nuvarande ägaren har låtit den få vara orörd i sitt fyndskick.

 • Skick helhet:

  En av dessa vackra orörda vardagsbilar i ett härligt skick, ett dokument i sig från en svunnen tid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-12-14
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-07-24
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sävsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG