Visa alla bilder

Standard Vanguard projektbil — 1954

Brittisk mellanklass lyxbil som stått undanställd sedan 1973. Mycket fin kaross och inredning. Motorn saknas, dieselmotor, likadan som i Fergussons Grålle.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Kul bil att få väckt till liv igen. Ovanligt välhållen kaross och inredning gör det till ett relativt enkelt projekt. Lätta få tag i delar genom engelska sajter. Komplett med utbytt motor av okänt fabrikat och skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
10 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13702
KUMLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
20 - 30 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Kul bil att få väckt till liv igen. Ovanligt välhållen kaross och inredning gör det till ett relativt enkelt projekt. Lätta få tag i delar genom engelska sajter. Komplett med utbytt motor av okänt fabrikat och skick."

Beskrivning

Bilen har ställs undan för många år sedan, av en VW samlare i Kumla, som hämtade den i en lada dör den ställs undan när motorn gått sönder i början av sjuttiotalet. Tuff modell med fint hantverk i alla detaljer och inredning. Modellen byggdes från 1947 till 1963, i olik utföranden, innan företaget gick in i Triumph-koncernen och märket försvann. Bilen fanns både med bensin och med dieselmotor (fösta engelska bilen som kunde beställas med dieselmotor faktiskt) Dieselmotorn var likadan som i Fergusons Grålle-traktor.
Karossen har inga rostskador eller anmärkningsvärda bucklor. Kromet är bra. Bilen är rejält rostskyddsbehandlad. Gamla reg-numret R22331 sitter på vilket gör att den går att registrera in igen. Säljs som reservdelsbil /projektbil. Kanske kan bli en hot-rod om man inte vill bygga original. Många möjligheter för ett bra objekt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1954/1954 
 • Första registreringsdatum
  1954-01-01 
 • Avläst mätarställning
  33970 miles 
 • Regnr
  R22331 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Vinröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Avställd i snart 50 år. Motor är utbytt till annan tillverkare skick okänt, ej testad.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning. behöver bara en rengöring.

 • Skick exteriör:

  Ser mycket bra ut på utsidan. Vi har lag till tre bilder på slutet, som visar en likadan bil på bilmusset i Härnösand, framifrån då våra bilder på fronten inte blev bra, pga trång foto-plats.

 • Skick helhet:

  Cool bil som går att få ut på vägarna igen. Bra skick för ett sådant projekt. Behöver egentligen bara puts och tekniskt arbete och inregistrering

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG