Visa alla bilder
Visa film

SAAB 99 E 2.0i — 1972

En svensk klassiker i orört originalskick. Med pigg 110 hkr Saab-insprutningsmotor och automatlåda. Vassaste modellen vid denna tid. Idag en riktig raritet.

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"En orörd bil, aldrig skadad, aldrig omlackad. Såld ny hos ANA i Trollhättan 1972 och nästan aldrig lämnat hemkommunen, enligt ägaren."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
55 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13426
TROLLHÄTTAN
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
75 - 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"En orörd bil, aldrig skadad, aldrig omlackad. Såld ny hos ANA i Trollhättan 1972 och nästan aldrig lämnat hemkommunen, enligt ägaren."

Beskrivning

Nuvarande ägare - en stor Saabentusiast med förflutet på Saabs utvecklingsavdelning har ägt bilen i 10 år. Innan dess var det en släkting som haft den sedan den var ny.
Kombinationen av en fyrdörrars 99:a med automat och bränsleinsprutning är ovanlig. Det här var första året med Saabs egna fyra under huven och sedan toppat E-paketet (inspruningsmotor) så blev det den snabbaste Saabmodellen 1972.
En sällsynt bilmodell idag, i ovanligt gott skick. Full dokumentation sedan ny finns och följer med bilen. Tillfälle för samlare av unika bilar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1971-12-22 
 • Avläst mätarställning
  125000 km 
 • Regnr
  DGJ211 
 • Chassinummer
  99722012777 
 • Kw / hk
  81 / 110 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskinellt felfri, går mjukt och bra.

 • Skick interiör:

  Klanderfri och fräsch med färgen i behåll på klädsel och mattor samt innertak.

 • Skick exteriör:

  Mycket gott skick, rak och fin kaross, orörd originallack som blivit lite tunn på några kanter (välpolerad) Mindre ytrost finns under dörrar och skärmkanter.

 • Skick helhet:

  Mycket gott för en orörd bil. Det slitage som finns får sägas ligga långt under genomsnittet för en nästan 50 år gammal bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-02
Ursprungsbesiktning: 1971-12-22 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1971-12-22
Senast godkända besiktning: 2021-03-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Saab 99 presenterades redan 1967, men det dröjde något år innan produktionen kom igång som 1969 års modell.
1971 kompletterade man med en fyrdörrars modell och året efter kom man med en egen fyrcylindrig motor, vilket denna bil har. Med denna motor blev Saab 99 en mycket populär och långlivad modell. Saab 99 gjordes fram till 1984 då den ersattes av den kortlivade modellen 90. och efterföljaren 900, som baserades på 99:an

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Trollhättan

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG