Visa alla bilder
Visa film

SAAB 93 DE Luxe 2-takt — 1959

Trevlig tvåtaktare i sällsynt fint och charmigt skick, sista årgången med bakhängda dörrar. Första med nya pigga 3-cyl. motorn. Samma ägarfamlj sedan ny.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka meddelande

"Solid och snygg bil i mycket gott skick. Går tyst och fint i motor och låda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13673
GÖTEBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka meddelande

"Solid och snygg bil i mycket gott skick. Går tyst och fint i motor och låda."

Beskrivning

Bilen har varit i samma ägarfamilj sedan ny. Senaste ägarens morfar köpte bilen ny och den har rullat i Sörmland. Förra sommaren användes den på en 100-mils bilfärd till Gotland mm utan problem.
Bilen har blivit väl omhändertagen under åren, rostfri - golvet verkar vara utbytt vid något tillfälle och är helt och fint. Tätlister och kederlister hela och fräscha. Orörd originalinredning. Utrustad med dragkrok. Bilen omlackad för drugt 10 år sedan. Bra gjort.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
  36429 
 • Regnr
  GGP498 
 • Chassinummer
  60049 
 • Kw / hk
  28 / 38 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket fin i mekanik, går tystare än vad man är van vid hos en Saab tvåtaktare.

 • Skick interiör:

  Instrumentbräda omlackad och fin - gummimatta på golvet i fint skick. Klädsel i orört originalskick som har en del skavanker och fläckar. Samtida bälten monterade.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i plåt, lack och listverk. Ett litet lacksläpp finns på höger framskärm, och lite noppor i kromet på bakre kofångarens mittsektion.

 • Skick helhet:

  Mycket gott skick, snygg kulör och pålitlig maskin gör detta till en överlag trevlig bil. Mycket ovanligt att originainredningen finns kvar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-04-27
Ursprungsbesiktning: 1959-01-01 (typbes) (Ombes:20080826)
Datum i trafik första gången: 1959-01-01
Senast godkända besiktning: 2017-08-25
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Saab 93 kom 1956 och var en klar förbättring över Saab 92. Bland annat med hjulupphängningar och en starkare motor med tre cylindrar.
1959 var sista året med bakhängda dörrar, hösten 1959 vände man på dom och kallade den sista serien för 93F. Den efterträddes av modell 96 i februari 1960

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Göteborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG