Visa alla bilder

SAAB 900S Cabriolet — 1992

En klassisk Saab 900 cab i ett uppseendeväckande bra skick och en dito kulör.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Jag fick titta två gånger på vägmätaren för att inse att den gått drygt 21 000 mil. Jag gissade mer på 2 000 mil. Ett imponerade bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
115 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13786
ENKÖPING
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
135 - 160 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Jag fick titta två gånger på vägmätaren för att inse att den gått drygt 21 000 mil. Jag gissade mer på 2 000 mil. Ett imponerade bra skick."

Beskrivning

Detta lätt-trycks turbomatade exemplar är i ett mycket bra skick. Nuvarande ägare importerade bilen från Italien 2011 där den köptes hos en bilhandlare. Den hade då gått knappt 20 000 mil. Suffletten samt rutorna går lätt upp och ned med en knapptryckning på avsett ställe. Man måste lära sig att handbromsen måste vara engagerad vid upp och nedfällning av suffletten. Detta är en säkerhetsåtgärd som Saab har skapat för att den inte ska riskera att blåsa sönder om man kör. En AC finns monterad. Osäker funktion men vem behöver en AC i en öppen bil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1992-06-01 
 • Avläst mätarställning
  211700 km 
 • Regnr
  EBE476 
 • Chassinummer
  YS3AD75S0N7005363 
 • Kw / hk
  104 / 141 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission. Inget skrammel.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick

 • Skick exteriör:

  Mycket fin. Man får verkligen leta efter några små bättrade stenskott på motorhuven.

 • Skick helhet:

  En bil i ett fantastiskt bra skick. Det är svårt att tro att den gått drygt 21 000 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-11
Ursprungsbesiktning: 2011-09-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2011-10-01
Senast godkända besiktning: 2020-05-04
Besiktigad tom:- 2021-07-31
Årsskatt: 2199 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Saab 900 Cabriolet visades på Frankfurtsalongen 1983 – en nyhet som fick motorpressen att gå i spinn. En fyrsitsig cabriolet utan startbåge var stort och första året 1986 såldes knappt 400 exemplar i USA. Året efter när 900 kom med den sluttande fronten fanns cabrioleten för alla marknader – och som tidigare tillverkades den i Finland.
Sammanlagt byggde det 48 880 Saab Cabriolet fram till 1993. De sista två åren hade de airbag och ABS.
Saab 900 Cabriolet fanns både med och utan turbo, och från 1988 är turbon vattenkyld. Tuffaste varianten är 16S Cabriolet med Aero-look.
Genom åren har Saab 900 Cabriolet nyttjats flitigt i filmer och tv-serier. Bland annat förekommer den i High Fidelity och i komediserien Seinfeld.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Enköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG