Visa alla bilder

Rolls-Royce Silver Spirit V8 6,75 — 1988

Prisvinnande och pedantiskt underhållen Silver Spirit från det glada åttiotalet i ett lika vackert som uppseendeväckande exemplariskt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Osannolikt prisvärt fordon i ett imponerande skick. Så mycket hantverk, så mycket bil och så mycket anglosaxisk finkultur i ett dessutom överraskande lättskött paket."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
360 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13509
MARSTRAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
230 - 270 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka meddelande

"Osannolikt prisvärt fordon i ett imponerande skick. Så mycket hantverk, så mycket bil och så mycket anglosaxisk finkultur i ett dessutom överraskande lättskött paket."

Beskrivning

Den börjar sin historia i Sverige som en demobil för den svenska importören Förenade Bil. Åttiotalets börs- och fastighetsrus är i full swing och även om den här bilen rör sig bland glada belånade entreprenörer inom både potatis- fastighets- och lyxbilshandeln tas den hela tiden värdigt hand om på ett sätt som en Rolls Royce förtjänar. En sejour på fyra år som direktionsvagn åt ett rederi i Göteborg understryker i alla fall något av bilens förväntade bruksvärde från omvärlden. När den bara är drygt tio år gammal träder bilen in i ett entusiastbilsägande och blir där och då predestinerad till ett bevarat liv. Det är den nuvarande ägarens bror som är köpare och han vårdar tillsammans med sin fru deras Silver Spirit ömt och på rätt sätt fram till 2015 då nuvarande ägare tar över omvårdnaden. Bilen säljs nu på grund av sjukdom.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-03-15 
 • Avläst mätarställning
  68 240 km 
 • Regnr
  BEJ992 
 • Chassinummer
  ZS0007HCX21953 
 • Kw / hk
  179 / 243 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Parchment helläder 
 • Färg
  Royal Blue Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ägaren har investerat över 100 000:- i service, nya delar och original extrautrustning sedan 2015. Dit hör bland annat däck, bakfjädrar, bromsklockor kylarslangar och extra kristallglas till den lilla baren mellan framstolarna. Motorn med "tillräcklig effekt" levererar 243 hästar och den framför bilen på ett svävande och bestämt sätt tillsammans med en automatlåda som växlar nästan obemärkt.

 • Skick interiör:

  Den ljusa skinnklädseln på säten, dörrsidor, innertak och överdelen av instrumentpanelen och de fluffigt mjuka blå mattorna ramar in upplevelsen interiört tillsammans med härligt självklara och snygga detaljer som till exempel original Rolls-Royce kristallglas, fickpluntor och paraplyer. Allt i ett, naturligtvis, vackert nyskick. Originalratten finns och följer förstås med bilen oavsett om den högglanspolerade Nardi-ratten faller i smaken eller ej.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett oklanderligt och perfekt skick. Krom, glas och yttre detaljer är i ett lika fint skick. Royal Blue-lacken har en vacker skiftning i solskenet. Bilen vann första pris i en Concours d'élégance 2018 för sitt enastående allmänna skick, men den avgörande faktorn, menade den internationelle domaren (som hade valt ut 3 bilar av 85), var en indikator på om interiören var solblekt eller inte och i auktionsbilen var det tydligt att interiören var 0 % solblekt. Den hade alltså under sina 32 år alltid förvarats i mörka varmgarage till skillnad från de andra två som var solblekta. Sådant kan alltså vara avgörande i Rolls Royce- och Bentley-världen.

 • Skick helhet:

  I det här skicket och med dess historik är det här exemplaret enligt många kännare en av Europas finaste representanter för modellen Silver Spirit. Som sådan är bilen ett otroligt prisvärt samlarobjekt och den nuvarande ägaren uttrycker en stor förhoppning om att den svenska ägarlängden och historiken får fortsätta att vara obruten.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-04-16
Ursprungsbesiktning: 1988-03-15 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-09-16
Senast godkända besiktning: 2021-04-26
Besiktigad tom: - 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 16

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Marstrand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG