Visa alla bilder

Renault 4 CV — 1961

Liten snygg fransman som under 10 års tid renoverats till utställningsskick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Denna bil har varit nerplockad i beståndsdelar och monterad med nya eller renoverade delar. Han som utförde arbetet var en skicklig bilmekaniker och han lade ner 10 år på att få den färdig. Är körklar i utställningsskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13814
ÅHUS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
110 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Denna bil har varit nerplockad i beståndsdelar och monterad med nya eller renoverade delar. Han som utförde arbetet var en skicklig bilmekaniker och han lade ner 10 år på att få den färdig. Är körklar i utställningsskick."

Beskrivning

Tidigare ägare var en passionerad och noggrann bilmekaniker som köpte denna bil i början på 90-talet. Efter några års ägande så plockades bilen ner i beståndsdelar och en renovering påbörjades som varade i 10 år. Bilen blev färdig och besiktigad 2012 och är fortfarande i toppskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  71290 km 
 • Regnr
  FMC513 
 • Chassinummer
  3616054 
 • Kw / hk
  19 / 26 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går perfekt, allt är renoverat.

 • Skick interiör:

  Omklädd inredning av högsta klass.

 • Skick exteriör:

  Proffslackad utan anmärkning både på under och ovansida. Krom och fälgar i toppskick

 • Skick helhet:

  En bil som platsar på vilket museum som helst, körklar och besiktigad för alltid.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1996-11-07
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2016-06-14
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Modellen har självbärande kaross. Motorn, en 4-cylindrig vätskekyld radmotor är placerad längst bak (svansmotor).

4CV konstruerades under andra världskriget, när bara militära fordon och nyttofordon fick tillverkas. Företagets tekniker tänkte sig att en liten ekonomisk bil skulle efterfrågas när kriget tog slut och planerade för bilen trots att företagsledningen hade visioner om lite större bilmodeller.

Modellen presenterades för allmänheten 1946 och började säljas 1947. Trots att Renault Dauphine lanserades som ersättare 1953 fortsatte 4CV att tillverkas ända till 1961. Då ersattes den av Renault 4L.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åhus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG