Visa alla bilder

Leyland Princess 1800 HL — 1975

Cool modell i förvånansvärt bra skick. Har stått undanställd i bilsamling i 20 år. Helt original. Bara körd 7900 mil.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen behöver en startservice efter längre stillstånd. Uppstartad och körd senast för två år sedan. Komplett, helt oskruvad lågmilare med originallack. Sprucken framlampa."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
5 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13701
KUMLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
20 - 25 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Bilen behöver en startservice efter längre stillstånd. Uppstartad och körd senast för två år sedan. Komplett, helt oskruvad lågmilare med originallack. Sprucken framlampa."

Beskrivning

Bilen såldes ny i Örebro och har rullat i Kumla trakten till år 2000 då den övertogs av en VW samlare som gillade designen. Sommarkördes de första åren och ställdes sedan i en torr carport. Uppstartad med jämna mellanrum. Går fint i motor och växellåda men bromsarna skrapar. Säljs som projektbil. Ej varit på bilprovningen sedan 1999. Bara körd 7900 mil, vilket kan styrkas av medföljande handlingar. En snygg, engelsk, mellanklassbil, lyxig på sin tid, när vinyltak markerade extra lyx, (samma era som Volvo 262 fick vinyltak).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1975/1975 
 • Första registreringsdatum
  1976-07-13 
 • Avläst mätarställning
  79384 km 
 • Regnr
  JCA867 
 • Chassinummer
  PM4SGS30153M 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar med nytt batteri och hjälp av startgas. Behöver en service och bromsöversyn. Hydragas-fjädringen behöver servas. Kan vara så enkelt som att bara pumpa upp den.

 • Skick interiör:

  Ser bra ut. Välvårdad. Behöver dammsugas och torkas.

 • Skick exteriör:

  Fin kaross. behöver tvättas och poleras. Framlampor har oxid i reflektorerna.

 • Skick helhet:

  En vacker bil som behöver lite kärlek. Bra skick lätt att göra snygg och körklar igen. Mest puts och service som behövs.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2000-10-16
Ursprungsbesiktning: 1976-07-13 (regbes) (Ombes:19760809)
Datum i trafik första gången: 1976-07-14
Senast godkända besiktning: 1999-10-18
Besiktigad tom: - 2000-11-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Princess tillverkades från 1975 till 1982 och fick mycket beröm för sin vackra kilformade kaross. Enligt tidningen klassiker finns bara ett 91 st bilar kvar i Sverige 2011, vara endast fem var i trafik. Läge att rädda ett bra men utrotningshotat exemplar alltså.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG