Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XK 140 SE DHC 3.4 — 1956

En av Jaguars vackraste bilar XK 140 SE DHC i ett mycket bra bra, körklart skick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"En bil i ett mycket bra skick. Både mekaniskt och karosserimässigt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
900 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13829
KUMLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
1 000 - 1 100 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"En bil i ett mycket bra skick. Både mekaniskt och karosserimässigt."

Beskrivning

Denna bil är nysåld i USA av Jaguar Cars i New York. Bilen registrerades 1956-02-28 första gången. Förste ägaren, Gilbert Steward, registrerades på bilen några dagar senare. Många år senare importerades bilen till Holland där den under ett tiotal år servades och vid behov renoverades. Många kvitton och fakturor finns från Lex Classics i Holland medföljer.

Detta är en bil som har "matching numbers". Det vill säga motornummer, växellådsnummer, karossnummer och chassienummer är desamma som bilen levererades med som ny. Den är däremot omlackerad från grön till röd samt även inredningen är bytt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1956/1956 
 • Första registreringsdatum
  2014-05-21 
 • Avläst mätarställning
  49127 miles 
 • Regnr
  UET839 
 • Chassinummer
  S818356DN 
 • Kw / hk
  157 / 210 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/od 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick.förutom en icke fungerande tankmätare/givare.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra och trevligt skick. Matching numbers.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-06-13
Ursprungsbesiktning: 2014-05-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2014-06-13
Senast godkända besiktning: 2016-06-03
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Detta är en specialmodell av XK 140 Drophead Coupé med SE i modellbeteckningen. De största skillnaderna mellan SE och den vanliga XK 140 är bl.a. att SE har ett topplock med ursprung i Jaguar C-type, som var en renodlad racerbil, därav de större antalet hästkrafter, 210 hk istället för 193 som den vanliga XK 140 har. Den är också originalutrustad med överväxel och extra ljus.
Toppfart strax under 200 km/h.
2 310 exemplar av XK 140 tillverkades mellan slutet av 1954 och 1957.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kumla

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG