Visa alla bilder

Husqvarna 112 SV 1-cyl — 1935

Ovanlig Husqvarna 500, endast 201 st tillverkade

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Mycket fint renoverad Husqvarna som är körklar. Ser inga åtgärder som behövs mer än normalt underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13789
BJÄRRED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
175 - 190 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Mycket fint renoverad Husqvarna som är körklar. Ser inga åtgärder som behövs mer än normalt underhåll."

Beskrivning

Köptes från en samlare i södra Sverige till Per Larssons traktormuseum som gjorde i ordning den till detta fina skick. Helrenoverad Husqvarna med 500 cc sidventilare från 1935. Cykeln är helt original efter en grundligt utförd renovering. Kördes utan problem på Skåne runt, 50 mil, sommaren 2012. Endast uppstartad då och då sedan dess. Var sedan utställd på museét i flera år tills dess att det lades ner och nuvarande ägare köpte den till sin fina samling. Då önskan finns att byta ut delar av samlingen till förmån för nya objekt så väljer han att sälja den till någon entusiast att glädjas åt.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1935/1935 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  DCZ165 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  11 / 15 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd / Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och nuvarande ägare har kört sparsamt med den. Ej testad av BWA.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin i lack och krom, bra däck.

 • Skick helhet:

  Sällsynt mc som passar lika bra på ett museum som hemma i fin garaget,körklar för sommaren utflykter.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-12-12
Ursprungsbesiktning: 1998-07-31 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-08-06
Senast godkända besiktning: 1998-07-31
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Svenska Husqvarna byggde sin första motorcykel 1903 och är ett av världens äldsta motorcykelmärken. Modellen representerar Husqvarnas sista tillverkning av stora fyrtaktscyklar före andra världskriget. Under åren 1935 till 1936 tillverkades modellerna 112 SV och 112 TV. Dessa hade motorer med sid- resp. toppventiler.
Tillverkningen i Sverige lades ner i slutet av 80-talet då Cagiva i Italien tog över produktionen. Husqvarna-märket togs över 2007 av BMW för att 2013 landa hos KTM i Österrike.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bjärred

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG