Visa alla bilder

Dodge B 300 Maxivan 5.2 V8 — 1978

En fantastisk lågmilad Dodge van i fint skick som tillsammans med Dahlin båten i auktion 13593 så bildar ett unikt ekipage.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Otroligt att se en mer än 40 år gammal van i detta skick. Det finns ingen rost och bilen har endast få bruksspår. Campinginredningen är i ett bra och praktiskt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
170 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13590
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Otroligt att se en mer än 40 år gammal van i detta skick. Det finns ingen rost och bilen har endast få bruksspår. Campinginredningen är i ett bra och praktiskt skick."

Beskrivning

Bilen är svensksåld och registrerades här 1979. Den ska enligt uppgift byggts om till campingbil av Cabby husvagnar som ett prototyp projekt. Bilen användes under flera år endast som utställnings objekt och kördes knappast något.
Den är utrustad med vattenburen värme, gasolpanna, kamflänsrör i soffor och radiator.
Då nuvarande ägare köpte bilen satte han igång och extrautrusta den med bland annat dragkrok för att transportera Dahlin båten i auktion 13593.
Tillsammans bildar detta ett oslagbart läckert och samstämmigt ekipage som både är praktiskt och väcker uppmärksamhet.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  1979-07-11 
 • Avläst mätarställning
  44350 km 
 • Regnr
  BHC596 
 • Chassinummer
  B35BE8X202411 
 • Kw / hk
  115 / 156 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Ljusbrun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och är nybesiktigad. Ac kyler inte och bör konverteras.

 • Skick interiör:

  Härlig campinginredning i sparsamt brukat skick. Mycket utrustning så som kylskåp, spis, vattenburen värme, gasolpanna, mm

 • Skick exteriör:

  Mycket fin originallack och krom. Det uppfällbara taket är helt och utan skador.

 • Skick helhet:

  En ovanligt läcker dragbil som är lämplig för transport och övernattningar i kombination med Dahlin båten. Stanna vid någon lämplig sjö lägg i båten och dra en härlig runda för att sen komma tillbaka och på kvällen sova i vanen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2007-09-25
Ursprungsbesiktning: 1979-07-11 (regbes) (Ombes:19971027)
Datum i trafik första gången: 1979-07-11
Senast godkända besiktning: 2021-05-06
Besiktigad tom: - 2023-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 6

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG