Visa alla bilder

DKW AU 1000 Coupé 3-cyl 2-takt — 1959

Proffsigt renoverad DKW i utställningsskick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Noggrant renoverad bil som har varit totalt nedplockad, lackerad och monterad med nya eller renoverade delar. Ingen åtgärd behövs mer än normalt underhåll."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
107 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13815
ÅHUS
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
100 - 130 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Noggrant renoverad bil som har varit totalt nedplockad, lackerad och monterad med nya eller renoverade delar. Ingen åtgärd behövs mer än normalt underhåll."

Beskrivning

Denna bil köptes av tidigare ägare i början av 2000-talet, det är samma person som renoverat den fina 4CV i auktion 13814. Han var skicklig och noggrann, rev ner bilen i beståndsdelar och byggde upp den igen till utställnings skick. Bilen blev klar 2012 och är sparsamt körd och lika fin idag.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  76860 km 
 • Regnr
  NRJ544 
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  37 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt i fint renoverat skick, går mycket bra.

 • Skick interiör:

  Nyklädd inredning i originalutförande mycket proffsigt utfört.

 • Skick exteriör:

  Proffslack som har hållt sig i fint skick, finns en liten bättring på höger framskärm efter något som trillat på bilen. Krom, däck och fälgar i bästa skick.

 • Skick helhet:

  Bättre än så här kan det inte bli.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2010-04-27
Ursprungsbesiktning: 2010-04-27 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2010-04-27
Senast godkända besiktning: 2018-05-09
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Auto Union 1000 var en bil i mellanklassen tillverkad av DKW (Auto Union) som ersatte modellen DKW 3=6 1958. Den tillverkades i Västtyskland fram till 1963 då den ersattes av DKW F102. Tillverkningen fortsatte dock i Brasilien och Argentina där man tillverkade modellversionen Auto Union 1000 S fram till 1967.

Tvåtaktsmotor med tre cylindrar ska det vara om det är mjuk motorgång du vill ha. Det är ingen slump att DKW döpte sin bil till 3=6 (tresex) där likhetstecknet gjorde klart att den lilla 900-kubikaren bjöd på samma raffinemang som en rak sexcylindrig motor. DKW är märket som Saab kopierade och sanningen är nog den att de tyska motorerna inte bara var större och starkare utan också bättre. Detta ihop med en vacker kaross med inbjudande interiör gör DKW-bilarna från 1950- och 60-talen till attraktiva köp.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åhus

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG