Visa alla bilder

Dahlin Wood 17 DC Båt V6 — 1999

Lyxig wetrod för fem personer, mahognybåt med vattenjet i toppskick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Båten är renoverad och uppgraderad av nuvarande ägare 2008 arbetet utfördes av Lunds båtbyggeri i Ekenäs. Kräver startservice då motorn är konserverad annars ser allt bra ut och bör glädja sin nya ägare under lång tid.
Medföljande trailer ska besiktigas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
266 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13593
OLOFSTRÖM
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
295 - 350 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Båten är renoverad och uppgraderad av nuvarande ägare 2008 arbetet utfördes av Lunds båtbyggeri i Ekenäs. Kräver startservice då motorn är konserverad annars ser allt bra ut och bör glädja sin nya ägare under lång tid.
Medföljande trailer ska besiktigas."

Beskrivning

En ovanlig och välbyggd båt från Finska Dahlin Yatch i Korppi som byggdes 1999 med West systems metod vakuminjekterad epoxy. Detta innebär en beständighet likvärd en plastbåt och underhållet betydligt mindre än en vanlig träbåt.
Nuvarande ägare lät Lunds båtbyggeri 2008 uppgradera båten med en kraftigare motor, V6:a med 175 hk och lägga om däcket i äkta sibirisk lärk samt utbytt relingslist.
Det följer med en välutrustad trailer i auktionen, har extra fälgar som matchar dragbilen. Mycket extra delar följer med 2 kapell var av ett nytt aldrig monterat, mycket dokumentation och trevlig extra utrusning.
Båten har varit med på några utställningar och vunnit pris bland annat Nostalgia Festival i Ronneby.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1999/1999 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
   
 • Chassinummer
   
 • Kw / hk
  129 / 175 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
   
 • Klädsel
  Creme läder 
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Ej testad av BWA men motorn är genomgången och konserverad och ska enligt uppgift fungera perfekt. Motorn byttes till denna V6 på 175 hk i samband med uppgradering 2008.

 • Skick interiör:

  Fantastiskt fin inredning i creme läder och trä endast få bruksspår.

 • Skick exteriör:

  Utseende i toppklass, renoverades och uppgraderades 2008. Skrovet byggt i vakuminjekterad epoxy är mycket fint endast få spår av användande.

 • Skick helhet:

  Lyx vattenskoter bekvöm för 5 personer.
  Möjlig tenderbåt i dävertar på större båt. Perfekt till in till stränder och så, nästan inget djupgående. Fantastisk kombination med Dodge van i auktion 13590.

Ägarens kommentar

Båten är lätt och kommer snabbt upp i 50 knop, har ingen planingströskel. Fantastiskt rolig att köra, som en go-cart på vatten.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-30.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG