Visa alla bilder

Citroën D Super 20 — 1972

Renoverad och dokumenterad komfortkryssare - D Super av 1972 års modell.

Mårten Carlsson
Värderingsman
Skicka meddelande

"En fin bil renoverad för drygt tio år sedan, försedd med luftigt solltak av typ Webasto. Kvitton och dokumentation på jobbet finns."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
125 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13680
ÖSTERSUND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
130 - 150 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Värderingsman / Redaktör
Skicka meddelande

"En fin bil renoverad för drygt tio år sedan, försedd med luftigt solltak av typ Webasto. Kvitton och dokumentation på jobbet finns."

Beskrivning

D Super med tvålitersmotorn på 99 hästkrafter, manuell med rattspak. Bilen försedd med eftermonterat soltak och dragkrok. Renoverad på märkesverkstad, sedan dess bara använts sommartid och alltid förvarad inomhus.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1971-12-08 
 • Avläst mätarställning
  9132 miles 
 • Regnr
  ALC066 
 • Chassinummer
  00FD8155 
 • Kw / hk
  73 / 99 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Topplock och ventiler renoverat 2013, hydraulpump ny, allt fullt fungerande i hydraulik och mekanik.

 • Skick interiör:

  Ny sätesklädsel i originalutförande, dörrsidor original - hela och bra skick. Innertak med soltak inte original men skämmer inte bilen på något sätt.

 • Skick exteriör:

  Omlackad i originalkulör 2008. Blank i lacken , en liten skada på vänster bakskärm finns. Alla gummilister och tätningar bytta vid renoveringen. Nya däck monterade 2017.

 • Skick helhet:

  I sin helhet en mycket fin bil som kommer skänka många bekymmersfria mil framöver.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-04-28
Ursprungsbesiktning: 1971-12-08 (regbes) (Ombes:19761026)
Datum i trafik första gången: 1971-12-08
Senast godkända besiktning: 2021-05-12
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 18

Ägarens kommentar

Skulle inte vara dyrt att få till mint condition, men riktigt där är den inte idag. Innertaket skulle kanske behöva bytas för mer originalkänsla liksom dörrsidorna som är slitna och mattorna på sparklådorna. I övrigt är bilen fint skick och härlig att köra. Den är helt i original med undantag för vissa kosmetiska detaljer. Delar som saknas är belysning i handskfacket och bagagerummet. Ljuddämpningsmatta, ny och ej använd finns för motorhuvens insida men har ej monterats. Mätaren visar 09009, troligen har den gått 29009 mil (Köpte den 2005 och mätarställningen då visade 7 060 mil men uppskattades av säljaren till att motsvara 27060 mil. Jag har därefter kört 3 400 lyckliga mil. Besiktningspapper från 1996 och framåt finns.

Fakta om modellen

Citroën DS premiärvisades 1955 och skrev direkt in sig i bilhistorien. En revolutionerande bil på många sätt. Från början användes en vegetabilisk olja i hydraulsystemet, det byttes snart ut mot en syntetisk - LHS. 1967 bytte man igen till en mineralolja - LHS och året efter fick modellen en ansiktslyftning. 1970 reviderade man serien. DS fick vara kvar, medan den enklare ID ersattes av D Special och D Super.
D och DS-modellerna hängde med till 1975, och var fortfarande lika modern som den var när den kom tjugo år innan.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östersund

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734174990
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG