Visa alla bilder
Visa film

Bolinder-Munktell T425 Terrier (T17) — 1961

Charmig Terrier i orenoverat originalskick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Originaltraktor som går bra, har ett litet vinande missljud från hydraulpumpen. Behöver ett nytt batteri och är i övrigt i ett körklart och fullt användbart skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
8 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13552
SKRUV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
15 - 20 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Originaltraktor som går bra, har ett litet vinande missljud från hydraulpumpen. Behöver ett nytt batteri och är i övrigt i ett körklart och fullt användbart skick."

Beskrivning

Traktor museét i Skruv startades av Boije Håkansson som under många år samlade på sig och renoverade sina traktorer till ett fint originalskick. De flesta traktorer har har brukats i Småland och Blekinge. Nu efter hans bortgång har de anhöriga beslutat sig för att sälja av samlingen och låta några andra entusiaster ta hand om Boijes ögonstenar.

Köpt i Skruv. Orenoverat originalskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-03-22 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  DUY928 
 • Chassinummer
  9262 
 • Kw / hk
  24 / 33 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Orenoverad traktor som går fint, finns ett litet missljud som vi härleder till hydralpumpen, kan räcka med oljepåfyllning. Behöver nytt batteri.

 • Skick exteriör:

  Härligt orört originalskick. Bra bakdäck, framdäcken har bra mönster men en del torrsprickor.

 • Skick helhet:

  Behöver ett nytt batteri och är i övrigt i ett körklart och fullt användbart skick.

Fakta om modellen

Bolinder-Munktell T 425 Terrier var en helt nykonstruerad traktor som tillverkades av Bolinder-Munktell mellan 1956 och 1962 i cirka 12 000 exemplar. Den hade en fyrcylindrig bensinmotor från Volvo med maxeffekten ca 30 hästkrafter. Traktorn var försedd med en transmission med från början fyra framåtväxlar och en bakåt, vilket ändrades till fem framåtväxlar 1961,
Traktorn var försedd med differentialspärr.
Traktorn var från början standardutrustad med en tämligen enkel konstruktion av hydraulisk trepunktslyft, men fr.o.m. 1961 av typen Terra-Trol, med för tiden betydligt modernare funktioner.
Motor: Volvo B14C, 27 hk. Fr.o.m. 1957 B16C, 32 hk.
Transmission: 4(5) fram, 1 back. differentialspärr
Hastighet: maxfart 29,1 km/h, back 4,0 km/h. Fr.o.m. 1961 29,8 resp 7,9 km/t.
Bränsletank: 40 L
Kylsystem: 8 L
Vikt: 1980 kg
Hjulbas: 1 915 mm
Längd: 2 970 mm

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skruv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG