Visa alla bilder
Visa film

Bolinder-Munktell Boxer 350 3-cyl (T8) — 1959

Skickligt renoverad Boxer. Bästa samlarskick.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Traktor i trevligt renoverat skick går bra och behöver ett nytt batteri för att kunna brukas fullt ut."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
49 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13543
SKRUV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 60 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Traktor i trevligt renoverat skick går bra och behöver ett nytt batteri för att kunna brukas fullt ut."

Beskrivning

Traktor museét i Skruv startades av Boije Håkansson som under många år samlade på sig och renoverade sina traktorer till ett fint originalskick. De flesta traktorer har har brukats i Småland och Blekinge. Nu efter hans bortgång har de anhöriga beslutat sig för att sälja av samlingen och låta några andra entusiaster ta hand om Boijes ögonstenar.

Köpt till museét från Gummekulla utanför Skruv. Renoverad till originalskick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1959 
 • Första registreringsdatum
  1959-01-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  EWY571 
 • Chassinummer
  4448 
 • Kw / hk
  38 / 52 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fint renoverad maskin som går alldeles utmärkt, behöver bara ett nytt batteri.

 • Skick exteriör:

  Fint renoverad med lack och dekaler i originalutförande. Nya framdäck, ok bakdäck.

 • Skick helhet:

  Fint renoverad maskin.

Fakta om modellen

Boxer var en 50-hästars traktor som klarade av det mesta inom jordbruket bl a tack vare sitt breda växelregister. Den var väl lämpad för skogskörning genom sina släta sidor och bra frigångshöjd.
Här i sitt uppskurna tillstånd blottas alla detaljer som gjorde Boxern så framgångsrik. Modellen är gjord av Sven Arnegård med assistans av Henry Törnblom i utbildningssyfte.

Historik
Boxer är en av de traktorer som väger tungt i BM:s traktorhistoria. Det var en lyckad traktor som kom tack vare sitt gedigna grundchassi bildade basen för nya produkter inom skogs- och anläggningsmaskinsektorerna samt banade väg för BM:s anläggningsmaskiner.

Dumpern DR 631 (kallad Grus-Kalle) och hjullastaren LM 218 är två exempel på anläggningsmaskiner som Boxern bildat grundchassit till och som finns utställda i Munktellmuseet. Boxern hade driv- och oberoende kraftuttag som standard.

Boxer är den traktormodell som tillverkats i flest antal inom BM, 28 039 stycken hann det bli under åren 1959–1967. Många kom att användas inom det svenska försvaret som dragare av drivna vagnar – ett ekipage med extremt god terrängframkomlighet.

Introduktionsår 1959
Vikt 2370 kg
Motor BM 1113, 3-cylindrig 4-takts (dieselmotor för motorbrännolja)
Motoreffekt 56 hp, 1800 r/min
Kylsystem 14 liter
Transmission 10 fram, maxfart 28 km/h. 2 back, maxfart 7 km/h
Bränsletank 65 liter

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skruv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG