Visa alla bilder
Visa film

Bolinder-Munktell 425 Terrier 4-cyl (T11) — 1957

Snyggt renoverad Terrier, med bensinmotor, vilken gör den extra intressant.

Ted Gryth
Värderingsman
Skicka meddelande

"Väl utförd renovering till originalutseende. Det förekommer besinläckage på några ställen i ledningen. Tändningen bör ses över då den misständer vid gaspådrag.
Som på många traktorer i samlingen behöver även denna ett nytt batteri."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
20 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13546
SKRUV
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 40 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Värderingsman öst och syd
Skicka meddelande

"Väl utförd renovering till originalutseende. Det förekommer besinläckage på några ställen i ledningen. Tändningen bör ses över då den misständer vid gaspådrag.
Som på många traktorer i samlingen behöver även denna ett nytt batteri."

Beskrivning

Traktor museét i Skruv startades av Boije Håkansson som under många år samlade på sig och renoverade sina traktorer till ett fint originalskick. De flesta traktorer har har brukats i Småland och Blekinge. Nu efter hans bortgång har de anhöriga beslutat sig för att sälja av samlingen och låta några andra entusiaster ta hand om Boijes ögonstenar.

Köpt till museét från Ålebäcksås utanför Skruv.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1957/1957 
 • Första registreringsdatum
  1957-01-01 
 • Avläst mätarställning
   
 • Regnr
  AUY649 
 • Chassinummer
  1433 
 • Kw / hk
  23 / 31 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint men behöver översyn av bränsletillförsel och tändinställning samt nytt batteri.

 • Skick exteriör:

  Fint renoverad, går mycket bra.med lackering och dekaler i originalutförande. Däck med bra mönster både fram och bak.

 • Skick helhet:

  Fint renoverad men behöver översyn att ett bränsleläckage.

Fakta om modellen

Bolinder-Munktell T 425 Terrier var en helt nykonstruerad traktor som tillverkades av Bolinder-Munktell mellan 1956 och 1962 i cirka 12 000 exemplar. Den hade en fyrcylindrig bensinmotor från Volvo med maxeffekten ca 30 hästkrafter. Traktorn var försedd med en transmission med från början fyra framåtväxlar och en bakåt, vilket ändrades till fem framåtväxlar 1961,
Traktorn var försedd med differentialspärr.
Traktorn var från början standardutrustad med en tämligen enkel konstruktion av hydraulisk trepunktslyft, men fr.o.m. 1961 av typen Terra-Trol, med för tiden betydligt modernare funktioner.
Motor: Volvo B14C, 27 hk. Fr.o.m. 1957 B16C, 32 hk.
Transmission: 4(5) fram, 1 back. differentialspärr
Hastighet: maxfart 29,1 km/h, back 4,0 km/h. Fr.o.m. 1961 29,8 resp 7,9 km/t.
Bränsletank: 40 L
Kylsystem: 8 L
Vikt: 1980 kg
Hjulbas: 1 915 mm
Längd: 2 970 mm

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Skruv

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG