Visa alla bilder

BMC Mini Clubman Saloon — 1971

Bilen har stått på Härnösands bilmuseum i 10 år. Ej startad nu, men motorn går runt för hand. Fin projektbil.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka meddelande

"Bilen ser bra ut. Lacken har flagnat lite i kanter. Några rostblåsor finns, se bilder. Behöver nytt batteri och startservice. Motorn går runt och växlar går i. Bromsarna tar. Ej provkörd."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
10 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13695
HÄRNÖSAND
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
30 - 40 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman mitt och norr
Skicka meddelande

"Bilen ser bra ut. Lacken har flagnat lite i kanter. Några rostblåsor finns, se bilder. Behöver nytt batteri och startservice. Motorn går runt och växlar går i. Bromsarna tar. Ej provkörd."

Beskrivning

Denna bil såldes ny i Umeå 1971 och och kördes i 15 år som andrabil, innan den gjordes om till utställningsbil med tuffare custom-lack, extraljus, omklädda custom-säten och matchande blå matta. Kördes några år till som hobby bil innan den ställdes undan 1997, efter att den blivit underkänd på Bilprovningen. 2010 fick Härnösands bilmuseum tips om bilen, som de tyckte såg tuff ut. De hade sett den tidigare, med sin showlack och köpte den. Nu har den varit på museét i 10 år och skall den ge plats för något annat, varför den säljs vidare.
Trevlig bilmodell som med enkla medel kan göras körklar igen. Stror service, koll av bränsletank och ledningar samt bromsservice och nytt batteri, så bör den vara på rull igen.
Vid frågor eller för visning, ring direkt till museet på tel 0702 134445.
(Mätaren börjar om vid 10.000 mil så vi bedömer att bilen gått 10.003,8 mil mkt skick och eftersom den ej körts sedan 1997).

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1971-04-27 
 • Avläst mätarställning
  00038 km 
 • Regnr
  EHB717 
 • Chassinummer
  376301 
 • Kw / hk
  36 / 35 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt med starthjälp, men tänder bara kort med startgas.

 • Skick interiör:

  Ser normal ut. Mattan behöver klistras fast och kablar hängas upp.

 • Skick exteriör:

  Ok lack, lite flagat i dropplister och kanter. Några rostpåsor, men inget allvarligt. inga hål.

 • Skick helhet:

  Bra skick för rullande renovering. Har stått inne i många år så den är inte rostskadad. Väl värd att få igång igen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1997-09-29
Ursprungsbesiktning: 1971-04-27 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-04-27
Senast godkända besiktning: 1996-05-24
Besiktigad tom: - 1998-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 17

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Härnösand

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG