Visa alla bilder
Visa film

Zastava Abarth Replica 1000TC 849cc — 1979

Abarth 1000 TC-replika var specialbeställd och byggd av en specialist, Abarth Replica i Makedonien, med en Zastava eller en omdöpt Fiat 600 som donatorbil.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil med ett fantastiskt utseende och med en trimmad och sportig motor som gör det till en verklig glädje att köra, även under snöiga förhållanden. Helt nybesiktigad och redo och klar för lite vårkul."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
117 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15731
MJÖLBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Zastava Abarth Replica 1000TC?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil med ett fantastiskt utseende och med en trimmad och sportig motor som gör det till en verklig glädje att köra, även under snöiga förhållanden. Helt nybesiktigad och redo och klar för lite vårkul."

Beskrivning

Ägaren till denna bil beställde den direkt från firman: Abarth Replica i Makedonien, en specialist på att bygga Abarth-bilar baserade på Fiat 600 eller Zastava-modeller. Bilen levererades 2018, men inregistreringen i Sverige tog längre tid än förväntat på grund av att Makedonien inte är en del av EU. Bilen blev till slut registrerad hos svenska Transportstyrelsen, med endast några mindre ändringar som behövdes för att bli godkänd. Detta inklusive ett nytt avgassystem, säkerhetsbälten och en extra tändningsnyckel. Bilen har därefter bara kört 19,7 mil och har eftersom den gått igenom besiktning, så den är redo att köras hem. Enligt det uppgifter som säljaren har fått till sig så har bilen 70hk.
Det ursprungliga men utbytta avgassystemet och bältena ingår givetvis.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1979 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  197 km 
 • Kw / hk
  19 / 26 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manual 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen är både sportig men ändå väldigt enkel att köra. Den har en imponerande profil både vad det gäller utseende och dess ljud, och detta gör därför körningen till en spännande upplevelse.

 • Skick interiör:

  Inredningen i denna bil är sportig och racinginspirerad med bl.a en röd skyddsbur samt avsaknad av mattor och baksäte. Även de främre sportstolarna bidrar till denna upplevelse och känsla. Bilen har en ny instrumentpanel och utrustad med mätare som ger den ett fräscht utseende. Den känns som en ny bil.

 • Skick exteriör:

  Den har knappt blivit kört på svenska vägar och alltid har stått i garage så är karossen i ett utmärkt skick. Endast en mycket liten lackrepa (som syns på våra bilden) finns att anmärka på. Det rutiga taket ger bilen en speciell touch.

 • Skick helhet:

  Denna välbyggda replika kommer garanterat att få köparen att både le och dra till sig uppmärksamhet när den körs på vägen. Dess detaljrikedom och utseende kommer dessutom att väcka både intresse och frågor och hos alla som ser den.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-06-10 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2019-06-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: (791108)
Senast godkända besiktning: 2023-03-09
Besiktigad tom: 2025-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Mjölby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG