Visa alla bilder
Visa film

Volvo 960 2,5 — 1996

900-seriens finest i en ovanlig färgkombination, bra historik och med två brukande ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig representant för modellen med lite mer yttre slitage än genomsnittet, men samtidigt också mer attraktiv med den ovanligare kulören."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 250SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15683
HÖRBY
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig representant för modellen med lite mer yttre slitage än genomsnittet, men samtidigt också mer attraktiv med den ovanligare kulören."

Beskrivning

Den levererades till sin första stolta ägare i Malmö i april 1996. Han brukade bilen förhållandevis sparsamt, men också till flera långresor på kontinenten till det forna Jugoslavien. Bilen fick sina servicetillfällen enligt boken som tillsammans med alla nycklar och instruktionsboken prydligt finns kvar. Senaste godkända besiktningen gjordes i juli 2022. Den nuvarande ägaren köpte 960:an 2018 och har inte avverkat mer än drygt 1 000 mil under de åren. Nu står mätaren på 18 900 mil och när ägaren stod och tittade på lacken vid dokumentationen i solnedgången kunde vi ana en viss vånda över försäljningen. Men utan garageplats är det svårt, nya projekt kräver sitt och den här bilen förtjänar att stå inomhus.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1996/1996 
 • Första registreringsdatum
  1996-04-19 
 • Avläst mätarställning
  189 114 km 
 • Kw / hk
  125 / 170 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blackberry Wine Pearl  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Maskin och låda känns som de ska, lådan växlar mjukt och chassit rör sig över ojämnheter utan oljud. AC funkar fint, enligt ägaren, men systemet är inte helt tätt och behöver fyllas på. Ett set med nästan nya dubbdäck ingår också.

 • Skick interiör:

  Snygg och välkomnande ljus skinninredning med kederlister i bilens exteriörkulör. De senare känns som ett original exklusivt tillval. Dörrsidorna har lite av den för modellen vanliga åkomman av krympande vinyl på ovansidan och innerbelysningens armatur hänger lite löst i framkant.

 • Skick exteriör:

  Väl- och nypolerad blank originallack med några småmärken och skador. Små bucklor på huven från en nedblåst gren, skrapmärken på stötfångarna och någon liten buckla på bakluckan. Fina originalfälgar med äldre sommardäck. Ett nyare set med extraljus som ägaren vid dokumentationstillfället själv noterade att "De ser lite för nya ut, eller hur?" Jo, en smaksak naturligtvis, men de lyser å andra sidan bra. Och de är monterade utan åverkan.

 • Skick helhet:

  Fint exemplar i ett trevligt skick med en bra servicehistorik, bara två brukande ägare och och ett attraktivt yttre trots slitage och småskador.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2018-11-11
Ursprungsbesiktning: 1996-04-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1996-04-19
Senast godkända besiktning: 2022-07-08
Besiktigad tom: 2023-09-30
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

960 introducerades som en naturlig till arvtagare till 760 och var i sina olika versioner företagets flaggskepp. 960 hade för sin tid en hög säkerhetsnivå med till exempel förar- och passagerarairbags, ABS och antispinn. 1995 fick den en facelift med bland entusiasterna omtyckta förändringar både exteriört och interiört. Produktionen av 960 (sista året S/V90) avslutades 1998 och ersattes av Volvo S80.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hörby

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG