Visa alla bilder
Visa film

Volvo 940 GL 2,3 — 1992

En välvårdad, lågmilad och fint bevarad bas-Volvo för en framtida samlarbilstillvaro.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Vårda noggrant din vardagsbil, om du dessutom inte kör mycket blir den en samlarbil så småningom, vilket denna bil är ett bra exempel på."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15708
VEDDIG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 940 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Vårda noggrant din vardagsbil, om du dessutom inte kör mycket blir den en samlarbil så småningom, vilket denna bil är ett bra exempel på."

Beskrivning

Den levererades ny i september 1991 till första ägare som avverkade drygt 8 000 mil på 22 år innan han bytte in bilen 2013. Därefter har den passerat några företag och privatpersoner, men har på 10 år körts mindre än 1 000 mil. Den nuvarande ägaren är en inbiten, och även ombytlig, Volvo-entusiast som hittade bilen för drygt ett år sedan och nu väljer att låta den auktioneras. Serviceboken är noggrant ifylld och i ordning med miltal noterade när de inte korresponderar med det förtryckta.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1992/1992 
 • Första registreringsdatum
  1991-09-16 
 • Avläst mätarställning
  89 686 km 
 • Kw / hk
  96 / 131 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg och stabil i drivlinan med allt som det ska vara. Snyggt i maskinrummet, men lite aluminiumärg på exponerade ytor. Kamremsbyte är utfört 2006 och 2021 vid 6 900 mil respektive 8 900 mil enligt serviceboken.

 • Skick interiör:

  Extra snygg inredning med nybilsfeeling och minimalt slitage. Dörrsidornas ovandel är hela och oskadade vilket är ovanligt för modellen då plasten ofta krympte och veckade sig. Men som sagt, här är de fina och oskadade.

 • Skick exteriör:

  Fin vit orginallack som kändes ännu vitare när vi strax innan dokumentation fick ett ymnigt 15 cm snöfall, därav bilens snötäckta inramning nedtill på bilderna. Bra sommardäck på original plåtfälg med originalnavkapslar.

 • Skick helhet:

  Prydlig representant för modellen i ett värdigt och snyggt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-01-21
Ursprungsbesiktning: 1991-09-02 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1991-09-16
Senast godkända besiktning: 2021-10-11
Besiktigad tom: 2023-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

Volvo 940 presenterades 1991 och var i produktion fram 1998. Modellen blev känd för att vara problemfri och pålitlig. Eftersom den till stora delar var en vidareutveckling av tidigare modeller så var det beprövad teknik som användes, vilket sällan ställde till problem.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Veddig

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG