Visa alla bilder

Volvo 760 V6 — 1988

En av Volvos exklusivaste bilar på 80-talet här i ett snyggt körklart skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är servad och genomgången av professionell bilmekaniker. Går fint och allt fungerar även AC. Har ett fåtal utseendemässiga defekter."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
30 MAR 11:50
2 001SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15728
SÖLVESBORG
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
60 - 80 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 3 001 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
25336
24 MAR 21:55
2 001 SEK
16352
23 MAR 15:34
1 001 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är servad och genomgången av professionell bilmekaniker. Går fint och allt fungerar även AC. Har ett fåtal utseendemässiga defekter."

Beskrivning

Bilen har ägts av personer som varit rädda om den. Nuvarande ägare gick igenom det mekaniska samt uppdaterade inredningen med skinnklädda säten, för ca 500 mil sedan. Har klarat sig från allvarliga rostangrepp och ser fin ut både under och på ovansidan, enligt mätaren har den endast rullat 12690 mil.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1988/1988 
 • Första registreringsdatum
  1988-03-23 
 • Avläst mätarställning
  126900 Km 
 • Regnr
  NDC022 
 • Chassinummer
  764697J0049061 
 • Kw / hk
  108 / 147 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint och växlar mjukt, bilens ägare som är mekaniker har gått igenom det tekniska och allt fungerar klanderfritt.

 • Skick interiör:

  Inredning med utbytta säten (original medföljer). Innertaket är upphäftat i bakkant samt klädsel på taklucka defekt. I övrigt normalt slitage.

 • Skick exteriör:

  Bilen lackerades för ett 20-tal år sedan och är i bra skick, bilen är ej vinterkörd sedan 2008. Finns några små skavanker på sidorna. Snygga tillbehörsfälgar med bra däck, original fälgar med däck ingår.

 • Skick helhet:

  En härlig entusiastbil som fungerar utmärkt och är bekväm även för långturer.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-03-03
Ursprungsbesiktning: 1988-03-11 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1988-03-23
Senast godkända besiktning: 2022-05-25
Besiktigad tom:
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud:
Antal ägare:

Fakta om modellen

Volvos lyxskepp 760 lanserades 1982 och blev samtidigt grunden för ett helt nytt modellprogram. Mycket av tekniken hade sin grund i 240- och 260-modellerna men både chassit och karossen ritad av Jan Wilsgaards designteam var helt nya.

När 760 kom så fanns det två motoralternativ att välja mellan: den sexcylindriga PRV-motorn, dels helt nya TD24 – en sexcylindrig diesel med turbo. Sistnämnda gjorde att Volvo 760 länge var utsedd till Europas snabbaste personbil med dieselmotor. 1983 kom den även med B23 – en fyrcylindrig 2,3-liters turboladdad bensinmotor, som sedan ersattes av B230ET – och från 1989, B230FT.

1988 kom den faceliftade versionen med modernare front och motorhuv – vilket skilde ut den tydligare mot 740 och samtidigt gjorde den mer lik sin efterträdare 960. Den stora nyheten 1988 var dock den fina Multilink-bakvagnen som bara satt på sedan-modellen. 760 tillverkades till 1990 då den efterträddes av 960.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sölvesborg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG