Visa alla bilder

Saab 96 2T — 1961-63

Klassisk tvåtakts 96:a i ett bra grundskick.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Den startades nyligen och bränslepumpen renoverades, liksom tanken kontrollerades. Man måste dock byta bromsar, avgassystem och kontrollera elen innan du ger den en ordentlig service. Ett dålig batteri och en punktering är också saker som måste åtgärdas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
36 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15764
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 96?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Den startades nyligen och bränslepumpen renoverades, liksom tanken kontrollerades. Man måste dock byta bromsar, avgassystem och kontrollera elen innan du ger den en ordentlig service. Ett dålig batteri och en punktering är också saker som måste åtgärdas."

Beskrivning

Bilen kommer från Big Bengts samlingar i High Chaparall i Småland. Bilen köptes nyligen med en renoveringsambition, men ändrade planer gör att den nu måste säljas. Bilen har ingen registrering eller gamla dokument. Gör jobbet med research, ursprungskontroll och registrering och det är ett lätt objekt att få i trafik.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961-63/1961-63 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  65963km 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg  
 • Färg
  VIt 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startades nyligen och bränslepumpen reparerades. Den kommer att behöva genomgå en grundlig undersökning och service. Gör jobbet med research, ursprungskontroll och registrering och det är ett lätt objekt att få i trafik.

 • Skick interiör:

  Snygg originalinredning, ett litet hål i baksätet, i övrigt komplett och allt fungerar.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering och plåtmässigt är bilen i ett förvånansvärt bra skick. Någon rostskada på fronten under motorhuven.

 • Skick helhet:

  Efter service- och reparationsarbete samt polering kommer bilen se fantastisk ut; det enda som återstår är att undersöka dokumentationen och registrera den.

Fakta om modellen

Saab 96 var en kompakt familjebil som var känd för sin distinkta tvåtaktsmotor, vilket var unikt bland samtida bilar på den tiden. Den tillverkades mellan 1960 och 1967.

Trots sin modesta prestanda var Saab 96 2 stroke en mycket framgångsrik rallybil på 1960-talet och vann flera internationella evenemang, inklusive Monte Carlo-rallyt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG