Visa alla bilder
Visa film

Saab 900 GL 2,0 — 1983

Trivsam Saab 900GL utrustad med tillvalen 5-växlad låda och farthållare.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En utpräglad bruksbil i besiktat och fungerande skick. Vill man fortsätta användningen som bruksveteran behövs reparation av chokehandtag, värmereglage samt byte av bagageluckans fjädrar. Vill man renovera till finbil får man lägga ner mer arbete. Se bilderna.

Ägaren har bokat tid för inre och yttre rekond, så vi hoppas kunna komplettera med bilder under auktionens gång."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
15 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15709
KRISTEHAMN
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 900 GL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En utpräglad bruksbil i besiktat och fungerande skick. Vill man fortsätta användningen som bruksveteran behövs reparation av chokehandtag, värmereglage samt byte av bagageluckans fjädrar. Vill man renovera till finbil får man lägga ner mer arbete. Se bilderna.

Ägaren har bokat tid för inre och yttre rekond, så vi hoppas kunna komplettera med bilder under auktionens gång."

Beskrivning

Saab 900 GL utrustad med aluminiumfälgar, spoiler på bagageluckan, 5-växlad låda samt farthållare.
Stått avställd mellan 2015 och 2023.
Nybesiktigad och godkänd fram till 2025. Mätarställningen på 20229 mil verkar stämma, enligt sparade besiktningsprotokoll.
Bilen har haft 4 brukare. Nuvarande ägare är främst intresserad av amerikanska veteranfordon, så han låter bilen gå vidare och hoppas att den hamnar hos en Saabentusiast.
Instruktionsbok, domkraft och reservhjul medföljer. Även original verktygssats ingår. Uppdatering 2023-03-20. Nu ligger några nya bilder inlagda på bilen efter rekond. De är de bilderna som ligger på slutet.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1983/1983 
 • Första registreringsdatum
  1983-05-06 
 • Avläst mätarställning
  202 296 km 
 • Kw / hk
  73 / 99 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Plysch 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fyrcylindrig motor på 2,0L med uppgiven effekt på 100hk. Utrustad med femväxlad manuell växellåda.
  Kopplingspedalens dragläge ligger nära golvet. Den kopplar ur fint, bara man är noga med att trycka pedalen ända ned. Chokehandtaget har lossnat och behöver åtgärd. Farthållaren är inte testad.

 • Skick interiör:

  Plyschinredning. Förarstolens klädsel är sliten så tyget har blivit tunt, på ryggstödet finns en skada. Se bilder. Innertakets tyg har lossnat i limningen längs kanterna, samt är skadat på c-stolparna. Reglaget till värmekranen har gått sönder och behöver åtgärd. Smutsigt bagageutrymme. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Originallackering med märken efter dörruppslag och bättringar. Dörrarna har rostskador i nederkant. Rostblåsor runt skärmkanter och nederdel av karossen . Se bilderna. Frontspoiler av eftermarknadstyp. Original frontspoiler medföljer löst. Bagageluckans fjädrar är lite svaga. "Fotbollsfälgarna" är i gott skick.

 • Skick helhet:

  Bruksbil med lite rost i kanterna, skick i övrigt motsvarar ålder och miltal.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-10-25
Ursprungsbesiktning: 1983-04-22 (typbes) (Ombes:20040527)
Datum i trafik första gången: 1983-05-06
Senast godkända besiktning: 2014-05-30
Besiktigad tom: 2016-05-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Första generationen Saab 900 kallas även OG (i betydelsen original generationen). Den började tillverkas under hösten 1978 som årsmodell 1979. I grunden var 900:an en rejält omarbetad Saab 99. Den mest framträdande förändringen var en längre nos som kom till för att möta nya amerikanska säkerhetskrav. Bilens totallängd ökade med 21 centimeter och axelavståndet med drygt 5 centimeter. En annan framträdande förändring var den stora välvda framrutan som gav kupén en känsla av rymd. Från början fanns Saab 900 bara som Combi coupé, men redan 1981 kompletterades programmet med en sedan. Saab 900 OG tillverkades fram till årsmodell 1993. Efterföljande 900-generation kallas följaktligen NG ( Nya generationen)

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kristehamn

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG