Visa alla bilder
Visa film

Jaguar XJ12 LWB V12 — 1974

Svensksåld XJ med den stora V12:an i ett trevligt och charmigt användarvänligt skick med en känd historik och relativt få ägare.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lång och slank och i viss mån ståndsmässig för den som tycker om det, allt paketerat i ett skönt patinerat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
108 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15755
VAGGERYD
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lång och slank och i viss mån ståndsmässig för den som tycker om det, allt paketerat i ett skönt patinerat skick."

Beskrivning

Den levererades ny till sin första ägare i juli 1974, förmodligen i Stockholmstrakten. Det verkar ha tillbringat det mesta av sin tid i Mälardalen innan den nuvarande ägaren tog över bilen för några år sedan. Mätarställningen är idag 4 457 mil men sannolikt har den rullat drygt 14 457 mil då vägmätaren går runt vid 10 000. Någon tidigare ägare var med i Jaguar-klubben, och bilen har en omfattande och riklig dokumentation tillsammans med några specialverktyg och reservdelar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-07-05 
 • Avläst mätarställning
  44 568 km 
 • Kw / hk
  187 / 254 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fin gång i maskin och låda, kraften känns och lådan växlar mjukt. Bränsleåtgången är en inneboende del av den maskinella charmen. Servostyrningen hugger vid låga varv och det avhjälps sannolikt och enkelt med påfyllning av hydraulolja till servopumpen.

 • Skick interiör:

  Ljus och välkomnande skinninredning enligt klassiskt brittiskt recept tillsammans med fina valnötspaneler. Bra innertak och mattor. En äldre larmarmatur hänger ner under ratten och dess funktion är okänd, men är nog bra att kontrollera. Larmdosan på nyckelknippan lyser rött när man trycker på den.

 • Skick exteriör:

  Delvis omlackerad och mest nyligen framskärmarna. Vid dokumentationstillfället var bilen bara lätt tvättad och på några av bilderna kan det därför uppfattas som om den är flammig. Extrautrustad med ekerfälgar, original kromade plåtfälgar med lite ärg följer med, men också med nykromade navkapslar med nya icke monterade emblem. Någon svetslagning syns undertill, i övrigt ser underredet bra ut.

 • Skick helhet:

  Representativt skick och svensksåld med Jaguarklubbshistorik borgar för en fortsatt värdefull samlarbilstillvaro för en entusiastisk ny ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-01
Ursprungsbesiktning: 1974-07-05 (regbes) (Ombes:19780228)
Datum i trafik första gången: 1974-07-05
Senast godkända besiktning: 2020-03-20
Besiktigad tom: 2022-03-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

Från 1974 var alla XJ just LWB, Long Wheel Base. XJ12:an med den nya 5,3-litersmaskinen var högst i närningskedjan. Modellen som sådan hade en lång livslängd med den första Series 1 introducerad 1968 och den sista Series 3 tillverkad 1992.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vaggeryd

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt
+46 0705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-11.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG