Visa alla bilder
Visa film

Honda CB750 750cc — 1970

En klassisk och dessutom legendarisk Honda CB750. Denna har genomgått en professionell helrenovering på absolut detaljnivå och kan mycket väl vara ett av de bästa exemplaren i Sverige idag.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Hastighetsmätarens räkneverk har nollställts efter renoveringen (som gjordes för två år sedan). Den har bara körts totalt 9,6 mil sedan dess! Med anledning av det nyckfulla vädret den senare tiden har vi tyvärr inte kunnat provköra. Enligt ägaren fungerar allting helt perfekt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
30 MAR 15:30
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15716
GRÄNNA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
230 - 260 000 SEK
Ej uppnått
LÄGG DITT BUD (MINST 161 000 SEK)
Budgivningen sker inklusive, ej avdragbar moms.
SEK
Inropsavgift tillkommer med 5% (inkl moms)
BUDHISTORIK
14698
24 MAR 20:19
160 000 SEK
13856
24 MAR 00:49
150 000 SEK
13912
23 MAR 21:11
140 000 SEK
13943
23 MAR 21:11
125 000 SEK
13912
23 MAR 20:23
115 000 SEK
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Hastighetsmätarens räkneverk har nollställts efter renoveringen (som gjordes för två år sedan). Den har bara körts totalt 9,6 mil sedan dess! Med anledning av det nyckfulla vädret den senare tiden har vi tyvärr inte kunnat provköra. Enligt ägaren fungerar allting helt perfekt."

Beskrivning

Motorcykeln är en 1970-års modell men verkar ha varit registrerad först 1973 här i Sverige. Den har sedan haft samma ägare ända fram till 1998. Efter detta har det sedan varit några få ägaren under några år, innan den då siste ägaren tillslut gjorde en renovering. Enligt uppgift hade motorcykeln, vid den senaste besiktningen som gjordes 2010, endast körts totalt 2854 mil!

Renoveringen tog lång tid då den demonteras ner i minsta detalj för att sedan så sakteliga bli återuppbyggd/renoverad med endast NOS (new old stock) delar, eftersom målet med renoveringen hela tiden varit att behålla dess originalitet. Då den nuvarande ägaren har en stor samling av bla äldre bilar, motorcyklar samt antikviteter och en lång historia av att äga och bygga prisbelönta bilar. Hans krav var därför att motorcykeln skulle vara i ett utmärkt och perfekt skick, innan den kunde hamna i hans samling.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1970/1970 
 • Första registreringsdatum
  1973-05-09 
 • Avläst mätarställning
  96 km 
 • Regnr
  CWE712 
 • Chassinummer
  1044380 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Allt mekaniskt har renoverats och allt som varit slitet eller skadat, har givetvis bytts ut. Detta inkluderar tex. gaffel, bromsar, belysning och all el, mm. (se bilder)

 • Skick interiör:

  En utmärkt och oskadad sittdyna/sadel i vinyl.

 • Skick exteriör:

  Hela motorcykelns ram, liksom tank, kåpor och andra komponenter som är målade, har blivit omlackerade. Vidare har hjulen, fälgarna med ekrar renoverats och nya däck har sedan även monterats. Allt krom är helt restaurerat och i perfekt skick.

 • Skick helhet:

  Denna motorcykel är så perfekt renoverad att den både känns och ser ut som helt ny, vilket gör den både idealisk för en hängiven MC-samlare eller någon som vill finköra den lite någon vacker sommardag.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-05-09
Ursprungsbesiktning: 1973-05-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-05-09
Senast godkända besiktning: 2020-05-20
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

Honda CB750 har en fyrtakts, luftkyld och radmonterad 4-cylindrig motor, vilket då var en betydande skillnad från den tidens brittiska och amerikanska motorcyklar som istället vanligen endast använde sig av tvåcylindriga motorer.
CB750 hade även andra avancerade funktioner för den tiden, som t.ex. elektrisk start, skivbromsar och framgaffel med hydraulisk dämpning.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gränna

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-04-13.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG