Visa alla bilder

Volvo Amazon 121 B16 (Högerstyrd) — 1960

En välbevarad Volvo Amazon i ett spännande skick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En osannolikt välhållen men ändå brukad högerstyrd Amazon."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13315
ENKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En osannolikt välhållen men ändå brukad högerstyrd Amazon."

Beskrivning

Denna Amazon har blivit utrustad med de exklusiva fällbeslagen på framstolarna för att göra dess ryggstöd justerbara. Att beställa sin bil högerstyrd måste anses som mycket klokt då vi hade vänstertrafik i Sverige vid tidpunkten för denna bils tillverkning. Armstöd i baksätet var också en detalj som försvann på senare årsmodeller. En fläkt i bakrutan hjälpte till att hålla den imfri. Tyvärr har den gått sönder i detta exemplar men den finns kvar. Bilen är sedan tillverkningen radiobefriad.
Bilen är uppstartad och nyservad. Nya däck är monterade. Bromsarna är renoverade.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1960/1960 
 • Första registreringsdatum
  1960-01-01 
 • Avläst mätarställning
  88010 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/4-vxl 
 • Klädsel
  Textil/vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda. Den är nyservad. Nytt batteri och nya däck.

 • Skick interiör:

  Bra skick förutom trasigt innertak. En mindre skada på förarstolens sittdyna. Golvets gråa, heltäckande matta är i ovanligt bra skick. De brukar spricka av ålder. Gummimatta i bagageutrymmet saknas.

 • Skick exteriör:

  Bra skick med några rostskador i bakre hjulhuskanterna. Frontplåt och framskärmar verkar vara utbytta. Det finns även lackskador, främst på trösklarna. Höger fram har förmodligen en domkraft vikt sig och gjort en mindre skada i tröskel och dörr. Bilen är mycket fin undertill. Nya däck.

 • Skick helhet:

  En tämligen orörd, förutom skärmar och front, Amazon i ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-12-31
Ursprungsbesiktning: 1960-01-01 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1960-01-01
Senast godkända besiktning: 1977-02-14
Besiktigad tom: - 1979-02-28
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Volvo Amazon började säljas som 1957 årsmodell. De fanns till en början med en 1,6 liters motor (B16) på 66 SAE hästar. Som 1962 årsmodell fick Amazonen en 1,8 liters motor (B18). Ett flertal av de tidiga Amazonerna var treväxlade men detta exemplar är fyrväxlad.De tidig bilarna var alla av fyradörrarsmodell. Bakdörrarna hade också öppningsbara ventilationsrutor.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG