Visa alla bilder

Triumph TR6 MK II — 1971

En mycket välhållen Triumph TR6 i den klassiska gröna färgen med ljus klädsel.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En klassisk engelsk sportvagn i 1970-tals tappning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
175 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13323
LINKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Triumph TR6 MK II?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En klassisk engelsk sportvagn i 1970-tals tappning."

Beskrivning

En snygg Triumph TR6 med en rak sexcylindrig motor under huven. Dubbla förgasare och manuell växellåda. Bilen är även utrustad med överväxel vilket får ner varvtalet på motorn som i sin tur gör färden trevligare och mer ekonomisk. TR6:an är importerad från USA så det medföljer en amerikansk title för att kunna registrera den i Sverige eller utomlands. Vid en registrering i Sverige kan säljaren vara behjälplig.

En ny svart sufflett medföljer då det ljusa originalet är något slitet. Mycket fina fälgar med nästan nya däck sitter på bilen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  101000 km 
 • Kw / hk
  77 / 104 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/overdrive 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar lätt och går bra. Inga missljud i varken motor eller växellåda.

 • Skick interiör:

  Mycket fint skick rakt igenom.

 • Skick exteriör:

  Ingen rost. Lack i bra skick. Mycket fin chassie. Sliten sufflett men ny svart medföljer. Nästan nya däck.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra skick som behöver inregistreras i Sverige. Amerikansk title finns. Säljaren kan vara behjälplig med inregistrering i Sverige.

Fakta om modellen

Triumph TR6 introducerades i januari 1969. De sista exemplaren färdigställdes i juli 1976. Under denna tid hann det produceras 91 850 exemplar varav 83 480 exporterades från de brittiska öarna.
Grundkonceptet togs från föregångaren TR5 som i huvudsak var designad av Michelotti. Tyska Karmann stramade upp front och bakdel på det som kom att bli TR6.

De USA-specade bilarna var försedda med dubbla förgasare medan de för europeiska marknaden hade insprutning. Växellådan är manuell fyrväxlad med överväxel på trean och fyran. För en tightare körkänsla har den också kuggstångsstyrning.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG