Visa alla bilder

Mercedes-Benz 380 SL V8 Cabriolet — 1985

Den så kallade "Dallas-moppen" i fint välvårdat originalskick. USA-modell som rullat i södra Kalifornien fram till 2019. Endast körd cirka 17.000 mil.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint i motor och växellåda. Lacken är solblekt och klarlacken har delvis släppt på taket/hardtopen. Till största delen originallack. Ingen rost och fint helhetsintryck."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
119 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13312
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 380 SL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen går fint i motor och växellåda. Lacken är solblekt och klarlacken har delvis släppt på taket/hardtopen. Till största delen originallack. Ingen rost och fint helhetsintryck."

Beskrivning

Bilen såldes ny i San-Diego 1986 och har haft ägare där och i Palm Springs, tills den kom till Sverige våren 2020. Fint välvårdat exemplar, i orört originalskick. Originallack runtom, men huv och baklucka omlackade i Sverige på grund av klarlackssläpp. Hel och fin invändigt. Original suffleten har ett par skador (se bilder). Originalfälgar med bra däck. Bilen är fin att köra och ligger bra på vägen. Tillfälle att köpa en riktig klassiker som gått ovanligt lite, endast 17000 mil. Då bilen gått i torrt klimat har den aldrig fått några rostangrepp.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  2020-06-08 
 • Avläst mätarställning
  103 000 miles 
 • Kw / hk
  116 / 155 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Champagne 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, nybesiktigad. Trevlig att köra.

 • Skick interiör:

  Normalt välvårdat skick.

 • Skick exteriör:

  FIn kaross, inga skador. Solblekning/klarlacksläpp på vänster framskärm och hardtop. Fina lampor och fräscha kromdetaljer.

 • Skick helhet:

  Fint helhetsintryck. Välvårdat exemplar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-06-08 (Förreg)
Ursprungsbesiktning: 2020-06-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 
Senast godkända besiktning: 2020-08-07
Besiktigad tom: - 2022-08-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: -

Fakta om modellen

Modellserien R 107 har fått smeknamnet "Dallas-Moppe" eftersom bilen spelade en huvudroll i TV serien Dallas. Serien sändes på 1980 och 1990-talen i sammanlagt 357 avsnitt och blev en megasuccé. En av seriens mest kända kända rollfigurer hette Pamela Ewing- som spelades av Victoria Pricipal - och denna skönhet gled omkring i en 450 SL. Just beteckningen SL stod från början för "Sport und Leich" (sportig och lätt). Men den beteckningen passar mindre bra på
R 107-serien som ju är allt annat än sportig och lätt. Men likafullt en läcker och stilig klassiker med fantastisk komfort. En riktig "glidare" som andas hög status.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG