Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 300 CE 24v Cabriolet — 1993

Mercedes vackra fyrsitsiga cabriolet i fint skick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har till största delen originallack och är välhållen, både i inredning, kaross och lack."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
164 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13310
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 300 CE 24v Cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Denna bil har till största delen originallack och är välhållen, både i inredning, kaross och lack."

Beskrivning

Denna bil kom till Sverige från Tyskland, när den var två år gammal. Den registrerades in i oktober 1995 och de första tre ägarna Sverige, alla i Småland, sommar-körde med bilen till 2015, då den såldes till en privatperson i Falkenberg. Härifrån såldes bilen till nuvarande ägare, en Mercedes-entusiast och samlare i västra Värmland.
Bilen har bara använts sommartid, och mestadels stått i garage, även på somrarna, vilket syns på den fina karossen, särskilt undertill. Det finns ingen antydan till rost någonstans och även suffletten, som är original, är fortfarande hel och fin. Bilen har svart skinnklädsel, är automatväxlad och har original fälgar, med nya däck av samma modell bilen hade när den var ny.
Den är nyservad och alla nycklar och handlingar finns med, som servicebok, besiktnings- och servicepapper med mera. Fint exemplar i snygg färgkombination.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1996-01-29 
 • Avläst mätarställning
  183 099 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helläder 
 • Färg
  Grå Metallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Fullservad och nyservad. Går fint i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Hel och fin. Skinnklädsel i bra skick, liksom mattor, ratt och instrumentbräda. En liten lucka (6x5cm) på cabluckan, på höger sida (se bild) saknas. Syns ej med suffletten uppfälld. Innetaket till suffletten har ett litet hål i mitten. (mkt vanligt, så detta fastar i cablåset när den är nerfälld.) Ej original högtalare monterade i dörrar och "hatthylla".

 • Skick exteriör:

  Inga anmärkningar. Huven omlackad pga stenskott, bra gjort.

 • Skick helhet:

  Bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-10-01
Ursprungsbesiktning: 1995-10-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1996-01-29
Senast godkända besiktning: 2020-05-08
Besiktigad tom: - 2021-07-31
Årsskatt: 3055 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 9

Fakta om modellen

W124 kallas denna karossmodell från Mercedes, som byggdes mellan 1985 till 1996, i en rad olika utföranden som 4d. sedan, kombi, 2d. coupé och så småningom även som cabriolet, (1991 till 1995), i bara drygt 30.000 exemplar, både med 4 cyl. och 6 cyl. motorer. Detta utförande med 300-24 v motorn var toppmodellen. Modellen fick många designpriser för sina fina former och linjer och särskilt coupé och cab-modllerna som trots sin storlek ser smäckra och eleganta ut.
W124 betraktas av många som den sista Mercedesmodellen av högsta kvalitét, vilket syns i alla detaljer, även när bilen är 30 år gammal.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG