Visa alla bilder

Mercedes-Benz 190 1.8 — 1986

En av Mercedes-Benz verkliga slitvargar som klarat sig bra genom åren.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13332
LIDINGÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 190?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra bruksskick."

Beskrivning

Detta är ett välhållet exemplar som nuvarande ägares äldre släkting köpte i Östersund i norra Sverige 1986. Detta är en en bil med ett mycket gott rykte. Om man skötte dem väl ansågs de vara mer eller mindre outslitliga. Det är/var inte ovanligt att denna modell gått både 30 000 och 40 000 mil på sin tid. Den är utrustad med en CD-stereo samt nackstöd för baksätespassagerarna. Motor och kupévärmare finns och är ett utmärkt tillbehör om man ska åka på en bilträff på vintern.
Servicebok som är stämplad till 12 000 mil. Efter det är bilen servad och underhållen av nuvarande ägaren. Navkapslarna är nedslipade för att lackeras men detta är ej gjort. Nytt batteri är monterat för en kortare tid sedan.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1986/1986 
 • Första registreringsdatum
  1986-08-29 
 • Avläst mätarställning
  156278 km 
 • Kw / hk
  77 / 105 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Mycket bra inredning förutom några sprickor på instrumentpanelens översida.

 • Skick exteriör:

  Bra skick. Några bucklor och lackbättringar finns. Rost borde finnas men jag har bara sett lite lacksläpp och lätt rost i en hjulhuskant. Lättare skrap på stötfångarhörn.

 • Skick helhet:

  En mycket välhållen bil med några mindre kaross anmärkningar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1987-06-03 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1986-08-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1986-11-04
Senast godkända besiktning: 2019-06-10
Besiktigad tom: - 2021-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Mercedes-Benz serie W201 kom till Sverige som 1984 års modell. De tillverkades mellan 1982 och 1993. Modellen väckte stort intresse från början då detta var första gången Mercedes gav sig in i den lilla kompaktklassen. Bilen erbjöds med både bensin- och dieselmotor. Bilen fick ett bra mottagande men ansågs dyr och trång i förhållande till sin storlek. Med tiden blev den dock en uppskattad modell och lade grunden till Mercedes-Benz volymserie C-klass.

Produktionen uppgick till 1 879 629 exemplar.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG