Visa alla bilder
Visa film

Land Rover 109 Kombi 4X4 2,4 D — 1972

En klassik äventyrsmaskin i bra körklart skick. Utrustad med fågelbad och safaritak.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körklar bil som behöver en service och översyn då den har varit innomhus förvarad i flera år. Originalmotorn är utbytt av tidigare ägare till en Mercedes 240 maskin. Är uppstartad och besiktad för alltid. Vid uppstart läckte tanken lite i botten vilket har lagats men har inte kontrollerats med full tank, varför ytterligare reparation kan behövas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
75 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13274
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Land Rover 109 Kombi 4X4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Körklar bil som behöver en service och översyn då den har varit innomhus förvarad i flera år. Originalmotorn är utbytt av tidigare ägare till en Mercedes 240 maskin. Är uppstartad och besiktad för alltid. Vid uppstart läckte tanken lite i botten vilket har lagats men har inte kontrollerats med full tank, varför ytterligare reparation kan behövas."

Beskrivning

Denna bil kom till nuvarande ägares samling 2009, den användes flitigt och kördes till flera träffar i Sverige. Då det finns fler bilar i samlingen som ska användas så har det inte mycket kört på några år och bilen har stått i ett förråd ett antal år. Ambitionen fanns att göra i ordning denna med uppsnyggning invändigt, montera överväxel, mm. Tiden räcker dock inte till varför han väljer att sälja den så någon entusiast kan få glädjas åt den.
Två överväxellådor (en defekt), nytt innertak samt en hel del andra delar medföljer denna bil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1973-07-20 
 • Avläst mätarställning
  89970 km 
 • Kw / hk
  65 / 72 
 • Drivmedel
  Diesel  
 • Växellåda
  Manuell 4-vxl (Hög/låg) 
 • Klädsel
  Svart 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra, nyligen uppstartad och besiktigad efter några års förvaring. Motorn byttes av förra ägaren till en Mercedes 240 maskin som har rullat ca 7000 mil.
  Hjulaxlarna är förstärkta sk Salisbury axlar. Behöver en allmän översyn samt kontroll av bränsletank.

 • Skick interiör:

  Interiör i bruksskick, medföljer nytt innertak samt diverse detaljer. Behöver en rekond.

 • Skick exteriör:

  Matt lack i bruksskick, så här ska väl en Land Rover se ut?

 • Skick helhet:

  Härlig äventyrsbil, fungerar och tar sig fram i oländig terräng.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2009-11-03
Ursprungsbesiktning: 1973-07-20 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-07-20
Senast godkända besiktning:2021-02-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 13

Fakta om modellen

Serie III
På modellen som tillverkades 1971-1983 med 88 tums hjulbas var synliga skillnader var delvis ny instrumentbräda, samt en plastgrill istället för trådgrillen från tidigare år. Motorerna blev 5-lagrade istället för de tidigare, svagare, motorerna med 3 ram-lager. 1980 kom den helsynkroniserade växellådan. Den längre modellen med 109 tums hjulbas hade samma nyheter.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG