Visa alla bilder
Visa film

BMW R25 Velorex sidvagn — 1952

Tyskt motorcykelfemtiotal i ett vackert och grundligt renoverat originalskick med några små moderna komfortdetaljer, kombinerad med en rustik sidvagn från den östra sidan av den forna järnridån.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Representativt, välvårdat och snyggt originalutförande med ett roligt och lite exotiskt bihang."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
54 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13318
MÖLNDAL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW R25?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Representativt, välvårdat och snyggt originalutförande med ett roligt och lite exotiskt bihang."

Beskrivning

Den här hojen har körts i Göteborgstrakten ända se'n den kom in i registret igen på åttiotalet. Nuvarande ägare har haft den se'n 1999, slutförde raskt en påbörjad renovering och har finbrukat BMW:n se'n dess. Han har monterat en nyare voltmätare och extra tändningslås för bättre koll på laddning och säkerhet. BMW R25 är en encylindrig 250-kubikare med en rätt blygsam effekt på 12 hk. Velorexsidvagnen är av årsmodell 1971 enligt serienummerskylten och de kyrilliska bokstäverna berättar vidare om ett personkollektiv som tillverkare i Zagreb i Jugoslavien under licens från fabriken i CSSR, även känt som Tjeckoslovakien.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
  1982-07-21 
 • Avläst mätarställning
  3240 km 
 • Kw / hk
  9 / 12 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Värdigt stånkande på BMW-vis och med ett bestämt omhändertagande är det här en gammal och trygg maskin. Ägaren har monterat och berikat hojen med en modernare voltmeter och ett tändningslås i tidstypisk stil, bara att ha koll på laddningen och bra att kunna stöldsäkra på ett enkelt och normalt sätt.

 • Skick interiör:

  Det här ekipagets enda interiör är den i sidvagnen och den röda och bruna vinylen är hel och fin med ett litet käckt sidofack på högersidan.

 • Skick exteriör:

  Renoverad på åttiotalet och lacken håller fin kvalitet. Traditionellt svart BMW-hoj med ett sedvanligt rejält intryck. Själva sidvagnen demonteras och monteras med några enkla vred på några muttrar och skruvar. Vill man dessutom ta bort sidvagnens fästen på hojen går det lika fort.

 • Skick helhet:

  Trevligt ekipage med bra variabler i ett mycket fint entusiastskick. Kör med eller utan sidvagn, välj efter dagsform och känsla, här kan du agera förhållandevis fort.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1999-02-22 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1982-07-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1994-08-03
Senast godkända besiktning: 2017-05-15
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Peter Sundfeldt
Mobil: 0705-388022
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG