Visa alla bilder

BMW 320i E30 — 1989

En BMW E30 i ett mycket bra orört skick. Självklart med en sexa under huven.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket prydlig, välskött BMW 320 som genom släktens försorg klarat sig från sladdglada ungdomar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13288
SOLLENTUNA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande BMW 320i?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En mycket prydlig, välskött BMW 320 som genom släktens försorg klarat sig från sladdglada ungdomar."

Beskrivning

Nuvarande ägares äldre finska släkting köpte bilen ny. Bilen står nu på vinterdäck men fyra original aluminiumfälgar medföljer. Efter en lättare närkontakt med en ren fick motorhuven en skada som syns på bilderna. Bilen är utrustad med en tidsenlig stereo, dimljus fram och bak, höj och sänkbar förarstol, varvräknare, värmesitsar fram, nackstöd bak, sollucka, aluminiumfälgar och avtagbar dragkrok. Under huven finner man en rak sexcylindrig motor på 1990 cm3. Växellådan är femväxlad. Detta tillsammans gör att bilen borde nå en toppfart på 195 km/h. Detsamma gäller den angivna tiden 0-100 km/h, c:a 11 sekunder.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  2015-11-09 
 • Avläst mätarställning
  126800 km 
 • Kw / hk
  95 / 129 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Bra skick. Mindre buckla på motorhuv efter en närgången ren samt en lackskada/rost invid bakre nummerskylt.

 • Skick helhet:

  En varsamt brukad bil i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2015-11-09
Ursprungsbesiktning: 2015-11-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2015-11-09
Senast godkända besiktning: 2020-12-04
Besiktigad tom: -2022-12-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

BMW har i modern tid alltid varit skickliga på timing. Så även med BMW E30 när den kom 1983. Med sammanlagt två miljoner tillverkade under åtta år flyttade man fram sina positioner ordentligt i mellanklassen. Det var med E30 som 3-serien blev en hel modellserie med fyrdörrars, cabriolet och kombi – plus sportiga M3 inte att förglömma. E30 tillverkades med en rad motorer – både fyrcylindriga och med BMW:s klassiska raka sexa som satt i 320i och 325i.
BMW E30 låg tekniskt mycket långt framme med sin nya digitala servieindikator som hänger med än idag, liksom färddatorn och checkkontrollen som här placerades i taket. Mekaniskt var det en betydligt modernare än föregångaren E21, med bättre hjulupphängning, bromsar och styrning. Det var också nu som BMW satte sin klassiska grundlayout på instrumentbrädan med allt vinklat mot föraren. Något som hängde med i många år på samtliga modeller.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare:

Johan Ålander
Mobil: 0705-809117
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG