Visa alla bilder

Austin A55 MK II DeLuxe — 1959

Pininfarina ritad engelsman i fint renoverat skick.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Austin som har renoverats väl, dokumentation finns. Bilen fungerar bra och passar fint för sommarens utfärder, behöver bara omvårdnad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
40 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13330
SÖLVESBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Austin A55 MK II DeLuxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En fin Austin som har renoverats väl, dokumentation finns. Bilen fungerar bra och passar fint för sommarens utfärder, behöver bara omvårdnad."

Beskrivning

Denna bil har sin historia med ägare från Listerlandet sedan ny. Bilen renoverades för ett antal år sedan (dokumentation medföljer) och har körts sparsamt sommartid sedan dess, Enligt uppgift så ska den inte ha rullat mer än lite drygt 9000 mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1959/1959 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  9045 mil 
 • Kw / hk
  41 / 56 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grå 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint, fungerar som den ska. Nyligen genomgången och servad.

 • Skick interiör:

  Snygg originalinredning i fint skick med få skavanker.

 • Skick exteriör:

  En äldre lackering som hållt sig bra, någon rinning och lackblåsa förekommer. Bra krom med förekomst av porer och någon repa.

 • Skick helhet:

  Ger ett bra helhetsintryck, är körklar och färdig för utfärd.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-07-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1989-05-30 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1989-06-06
Senast godkända besiktning: 2020-05-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

I mitten av 1950-talet började BMC rationalisera sitt omfattande modellprogram. Första projektet blev en ny mellanklassbil som skulle ersätta alla tidigare varianter. Alla märken kom att dela samma motor och kaross. Bilarna skildes bara åt genom detaljutsmyckning på utsidan, olika utrustningsnivå på interiören och motorns trimningsgrad. Tekniken var ytterst konventionell och baserades på Austins A50-modell. Många lösningar delades med den större, sexcylindriga ADO10. Karossen ritades av Pininfarina och hade hans tidstypiska fenor på bakskärmarna.
ADO9 (1958-61)
BMC:s nya mellanklassare introducerades, en modell efter den andra, mellan december 1958 och april 1959. Austin och Morris versioner var identiska, sånär som på kylargrill och instrumentbräda. Den lyxigare Wolseleyn hade mer påkostad inredning och sin traditionella Wolseley-kylare. Den sportigare MG:n hade också egen front och starkare tvåförgasarmotor. Den hade även annan snits på bakskärmarnas fenor. Rileyn var en lyxigare variant av MG:n, med mer påkostad inredning och instrumentering och sin traditionella kylargrill.
En kombi-version av Austin och Morris presenterades på våren 1961.
Totalt tillverkas bilen i fem olika versioner:
Austin A55 Cambridge Mk II: basversion med enkelförgasarmotor.
Morris Oxford Series V: basversion med enkelförgasarmotor.
Wolseley 15/60: lyxigare version med enkelförgasarmotor.
MG Magnette Mk III: sportigare version med dubbelförgasarmotor.
Riley 4/68: lyxigare och sportigare version med dubbelförgasarmotor.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG