Visa alla bilder

Ariel Square Four MK II 1000 cc — 1955

Ovanlig veteranmotorcykel som är mycket fint renoverad.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna mc är i fint skick och behöver bara en enklare översyn för att brukas till kommande säsong."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
163 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13324
MÖRRUM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ariel Square Four MK II?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Denna mc är i fint skick och behöver bara en enklare översyn för att brukas till kommande säsong."

Beskrivning

Denna mc ägdes under många år av en känd blekingeprofil i mc kretsar, Egon Nilsson i Öljehult. Egon var en duktig mc mekaniker och hade flera fina motorcyklar i sin ägo. Arielen var på sin tid en "värsting" med sina 1000 kubik och Egon modifierade den för att i sitt tycke se sportigare ut. Efter Egons bortgång ställdes maskinen undan några år av familjen och nuvarande ägare fick reda på det och ville köpa den. Efter lite övertalning lyckades han bli ägare och en originalrenovering påbörjades. Då det är en ovanlig maskin tog han hjälp av experter på modellen och fick den färdig i detta fina originalskick. Nu används inte maskinen längre så ägaren vill låta någon annan njuta av denna härliga hoj.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1955/1955 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  3234 mil 
 • Kw / hk
  32 / 45 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Renoverad på 90-talet och sparsamt sommarkörd sedan dess, allt fungerar och maskinen går bra enligt uppgift. Ej testad av BWA.

 • Skick interiör:

 • Skick exteriör:

  Fin i lack och krom, äldre renovering som hållt sig fin.

 • Skick helhet:

  En körklar klassiker som är sällsynt på svenska vägar, snyggt renoverad och körklar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2004-02-17
Ursprungsbesiktning: 1973-06-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1973-06-08
Senast godkända besiktning: 2018-05-24
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Ariel Square Four är ett brittiskt motorcykel tillverkade i Bournbrook, Birmingham mellan 1931 och 1959. Det tillverkades 4 olika modeller av Ariel Square Four, 4F-500, 4F-600, 4F-1000, MK I och MK II.

Objektet ovan är en Ariel Square Four MK II och modellen tillverkades från 1953 till 1959. MKII hade fått en uppdatering med fyra stycken cylinderrör istället för två och en ny design på cylindertoppen. Mellan 1953 och 1958 tillverkades det totalt 3 828 exemplar av MK II.

Lagerort och visningsinfo

För visning av fordonet kontakta handläggare/ombud.

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan boka tid för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG